Legea Pensiilor a fost votată – măriri substanţiale de pensii, atât a celor existente, cât şi a celor viitoare

27 iunie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Noua Lege a Pensiilor a trecut de Camera Deputaţilor şi va face dreptate celor aproximativ 5.000.000 de români. PSD are un calendar de guvernare şi face ceea ce a promis.

Nouă ne place să facem lucruri, nu zgomot, aşa cum am observat că le place colegilor mei din Parlament. Spre exemplu, doamna senator Carmen Hărău afirma zilele trecute că „PSD-ALDE lasă în voia sorţii Legea Pensiilor” pentru că aceasta nu a trecut la Senat.
Aş dori să-i reamintesc doamnei senator că această lege a fost lăsată ”în voia sorţii” la Senat pentru că domnia sa şi colegii săi din Opoziţie nu au votat pentru pensiile românilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Camera Deputaţilor, unde Partidul Naţional Liberal nu a votat Legea Pensiilor. Aceasta este dovada că pe ei nu îi interesează soarta românilor.
De altfel, doamna senator Carmen Hărău are deja o istorie în a nu participa la vot. Îi reamintesc, de asemenea, că în perioada în care a fost deputat, a lipsit de la votul propriilor amendamente privind pensiile minerilor şi siderurgiştilor. Altfel, doamna senator vorbeşte mult, dar nu spune şi nu face mai nimic.
Cât despre noua Lege a Pensiilor, ea va repara nedreptăţile şi va reduce inechităţile şi dezechilibrele create între anumite categorii speciale. Mai mult, legea va aduce măriri substanţiale de pensii, atât a celor existente, cât şi celor viitoare. Pentru că noi ne-am dorit ca prin această lege, pensiile românilor să ajungă aproape de media europeană privind ponderea în PIB, pentru că, da, suntem în urmă faţă de media europeană, mult în urmă.
Noua Lege a Pensiilor se va aplica etapizat, începând din acest an şi va intra în vigoare integral din 2021. Menţionez acest aspect pentru toţi cei îngrijoraţi de faptul că nu vor fi bani. Vor fi bani şi ne vom ocupa constant să oferim celor în vârstă o viaţă decentă.
Punctul de pensie va creşte în acest an, de la 1 septembrie, la 1.265 de lei. În 2020, valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei, în 2021. Noua lege nu modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare.
Este pentru prima dată când România are o Lege a Pensiilor coerentă, funcţională, o lege care elimină nedreptăţile şi asigură bunicilor şi părinţilor noştri o viaţă decentă.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Numai idioții pot crede că această lege se va aplica.nu exista bani pentru asemenea majorări!
    Este o acțiune propagandistică pentru viitoarele alegeri.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 28.06.2019

Ovidiu Malea, tânăr din oraşul Petrila Pentru că, alături de alţi complici, a fost condamnat la trei ani şi patru...

Bulina albă, 28.06.2019

Liliana Ţolaş,  managerul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva Pentru că în ultima vreme instituţia pe care o conduce este...

Gura lumii, 28.06.2019

Vorbesc gurile rele că un personaj de prin zona noastră îşi tot schimbă locul de muncă. Motivul, şuşotesc cârcotaşii pe...

Închide