Actualitate

Legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei aproape cinci miliarde de euro anual și crearea a 27.000 de locuri de muncă

Un studiu publicat marţi de arată că legalizarea canabisului ar putea aduce Germaniei venituri suplimentare de circa 4,7 miliarde de euro anual şi ar putea crea 27.000 de locuri de muncă.
Social-democraţii germani (SPD) conduşi de Olaf Scholz, probabil viitorul cancelar, ne­gociază cu Verzii şi cu Democraţii Liberi (FDP) formarea unei coaliţii guvernamentale tri­partite. Detaliile sunt încă în lucru, inclusiv re­gle­mentarea comercializării şi utilizării cana­bi­sului în scop recreativ. trei miliarde de euro în 2025, faţă de circa 400 de milioane de euro anul acesta, mai scrie sursa citată.
Pe lângă că ar genera venituri fiscale de circa 3,4 miliarde de euro pe an, o astfel de mă­sură ar permite economii de 1,3 miliarde de euro în activitatea poliţiei şi a sistemului ju­diciar şi ar crea zeci de mii de locuri de muncă. Legalizarea canabisului ar stimula de ase­me­nea dezvoltarea pieţei europene aflate în ex­pansiune, care potrivit unei estimări ale firmei de cercetare Prohibition Partners va aduce venituri interne de trei miliarde de euro în 2025, faţă de circa 400 de milioane de euro anul acesta, mai scrie sursa citată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.