Sport

Lecţii de luptă cu campioni „americani” la Deva

Ciprian Marinuţ

Marius şi Vali Doczi, învingători în galonata competiţie North American Grappling Championship (NAGA), au fost invitaţii speciali ai unui stagiu de arte marţiale mixte (MMA) şi grappling, organizat, la Deva, de Mugurel Petruţiu, de la clubul sportiv HyperGym.
 

Lupte pe pâine
Peste 40 de sportivi şi antrenori, campioni la diverse discipline de „luptă”, de la cluburi de kickboxing, lupte libere şi behring jiu-jitsu din Timişoara, Hunedoara şi Deva, au avut ocazia de a se pregăti cu doi campioni de grappling ai Americii. Este vorba de românii Marius şi Vali Doczi, medaliaţi la North American Grappling Championship, care au acceptat să dezvăluie secrete şi strategii de luptă şi „scene” din experienţa lor, la stagiul organizat de clubul Hypergym Deva, la Sala Sporturilor din municipiu. „A fost o mare realizare să îi avem ca invitaţi pe doi dintre cei mai marcanţi fighteri ai comunităţii artelor marţiale româneşti. Stagiul nu a fost condiţionat de un anumit nivel tehnic, de apartenenţa la o  anume disciplină sportivă sau de experienţa competiţională. Principalul scop a fost popularizarea grappling-ului şi a locului pe care acesta îl ocupă într-o luptă de MMA. Cred că experienţa trăită alături de cei doi campioni reprezintă o motivaţie în plus pentru toţi participanţii” a spus Mugurel Petruţiu, coordonatorul secţiei Behring Jiu-Jitsu şi Mixed Martial Arts de la HyperGym, organizatorul stagiului.

I-au bătut pe americani la ei acasă
Originar din Reghin, Marius Doczi a triumfat, în octombrie 2010, la celebra cupă „NAGA”, care este una dintre cele mai renumite „competiţii la sol” din lume, care se desfăşoară în Statele Unite ale Americii. Marius a luptat în semifinale cu fratele său Vali, ambii având astfel în palmares distincţii câştigate în „ţara grappling-ului”, America. Grappling-ul este o disciplină sportivă de contact, care combină tehnici din lupte, judo, jiu-jitsu şi are o mare aplicabilitate în competiţiile care se desfăşoară sub regulament Mixed Martial Arts.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura