Sport

Le-a lipsit ştiinţa de a stinge farul

Ciprian Marinuţ

Nou-promovată în Divizia Naţională de rugby, Ştiinţa Petroşani a opus o rezistenţă dârză pretendentei la titlu Farul Constanţa, însă „rechinii” s-au impus cu 29-7 (24-7). Partida disputată ieri, la Petroşani, a oferit un spectacol agreabil, deşi a fost marcată de accidentarea a doi jucători ai gazdelor.

Au pierdut… onorabil

Planul ambiţios al antrenorului Alexandru Lupu de a smulge măcar punctul bonus defensiv din confruntarea cu puternica echipă din Constanţa a eşuat. Petroşănenii au jucat curajos, cu ambiţie şi dăruire, însă lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul şi „rechinii” au învins cu 29-7 (24-7). Scorul e unul onorabil, în condiţiile în care Farul e un club cu un buget de peste două milioane de euro, cu mulţi internaţionali georgieni, români şi neozeelandezi, care atacă an de an titlul de campioană. Singurul eseu al Ştiinţei a fost reuşit de jucătorul transferat în această vară de la Piteşti, Florin Popescu, iar transformarea de două puncte i-a aparţinut lui Ovidiu Iepure. „Scorul e un pic cam mare, raportat la ce s-a întâmplat în teren. Este lăudabil că deşi avem o echipă tânără, băieţii au luptat şi au pus probleme puternicei grupări constănţene”, a spus antrenorul Alexandru Lupu.

Bratu la spital, Grigoraş cu degetele rupte

Dovada înverşunării cu care au luptat jucătorii Ştiinţei este oferită şi de bilanţul accidentărilor, doi jucători petroşăneni având nevoie de intervenţia medicilor. Astfel, Ovidiu Bratu a fost transportat de urgenţă la spital, fiind diagnosticat cu leziune de stern, iar Andrei Grigoraş s-a ales cu două degete rupte la mâna stângă. „Nu-mi explic de ce apar atâtea accidentări. Probabil că lipsa de concentrare şi de experienţă îşi pun amprenta. Parcă suntem blestemaţi”, a declarat antrenorul principal Alexandru Lupu, care înaintea acestui meci mai avea patru jucători accidentaţi: Marian Sabău, Călugăreanu, Hanzi şi Radu Ilie.

Echipa Ştiinţei: Nagy, Militaru, Dragomir, Ungureanu, Calo, Ivan, Bratu, Ababei, Iepure, Popescu, Toader, Sabău G., Cojocaru, Skverne, Grigoraş.

One thought on “Le-a lipsit ştiinţa de a stinge farul

  • „Farul e un club cu un buget de peste două milioane de euro”!!! Mai, Ciprian, tu realizezi ce aberatie ai scris? „Internaţionali neo-zeelandezi”? :))))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura