Le-a dat un certificat fals de divorț

Maximilian Gânju

O întreagă tevatură pe capul unui bărbat din localitatea Aninoasa, după ce a descoperit că un funcționar al primăriei l-a ”recăsătorit” cu fosta consoartă. Divorțase printr-un acord încheiat în fața ofițerului de stare civilă de la Primăria Aninoasa, dar funcționarul a emis un certificat de divorț fals și și-a băgat în buzunar taxa de 500 de lei.

A vrut să se însoare din nou
Bărbatul divorțase de ceva ani și și-a găsit o nouă iubită cu care a decis să-și re­facă viața. A mers cu ea la primărie să de­pună actele de căsătorie, dar după câteva zile a fost chemat la instituție pentru a i se aduce la cunoștință că este deja căsătorit. Omul a rămas cu gura căscată, dar cum nu se putea face nimic a fost obligat să se ducă la judecată. O fostă angajată a pri­măriei le dăduse un document fals pentru a-și băga în buzunar taxa de divorț, res­pec­tiv suma de 500 de lei.
„Reclamantul a arătat că s-a căsătorit cu pârâta din prezenta acțiune în anul 2001. În anul 2015, părțile erau deja despărțite în fapt, motiv pentru care a luat decizia de a divorța prin acord. S-au prezentat la Primăria Aninoasa, unde au depus actele în acest sens, la ofițerul de stare civilă, care le-a preluat actele de divorț. Au achi­tat la casieria Primăriei Aninoasa suma de 500 lei, reprezentând „taxă divorț con­form HCLOA 27/2013”, fiind chemați la aproximativ 1 lună de zile să ridice actele de divorț. Părțile s-au prezentat la ofițerul de stare civilă care le-a înmânat înscrisul „Certificat de divorț”. (…) La data 07.2020 reclamantul s-a prezentat la Primăria Aninoasa, pentru a depune actele de că­sătorie. A fost chemat la primărie unde a aflat cu stupoare faptul că nu se poate căsători din nou, întrucât figurează ca fiind căsătorit pentru că nu a fost desfăcută că­să­toria niciodată. Reclamantul a arătat că a prezentat actele de divorț pe care le avea, moment în care cei din primărie
și-au adus aminte că o angajată de-a lor falsificase foarte multe documente și i-au comunicat că „certificatul de divorț” este fals, motiv pentru care a fost îndrumat să divorțeze”, se arată în dosar. Judecătoria Petroșani a obligat UAT Aninoasa la efec­tuarea demersurilor necesare în vederea înscrierii certificatului de divorț în Re­gistrul stării civile, dar și la plata chel­tuie­lilor de judecată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.