Lapte vegetal contra lapte de vacă

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

„De ce indicaţi a se consuma lapte vegetal în detrimentul celui de vacă?“… este una din întrebările care mi se pun foarte des la cabinet.
Foarte multe persoane se plâng de laptele de vacă după ce l-au consumat din cauza digestiei, a durerilor de stomac sau chiar a intoleranţei la lactoză. Din păcate, mulţi nici nu ştiu că au intoleranţă la lactoză, dar îşi dau seama după câteva zile după ce au consumat lapte vegetal că nu mai au crampe intestinale sau diareea apărută din senin. Şi de-abia atunci descoperă că se pot simţi cu adevărat bine, toate micile inconveniente de până atunci părându-li-se aproape normale, pentru că durau de mult timp şi se obişnuiseră cu ele. De fapt, cea mai des auzită remarcă este „Am uitat ce înseamnă să mă simt bine“… Iată câteva varietăţi de lapte cu foarte multe beneficii pentru sănătate: laptele de orez – este foarte nutritiv şi foarte bun pentru cei care-şi controlează greutatea. Laptele de migdale conţine magneziu, fier şi calciu, deci este foarte util pentru persoanele anemice, persoanele convalescente, copii dar şi vârstnici cu diferite probleme de digestie fiind foarte uşor digerabil spre deosebire de laptele de vacă. Laptele de soia conţine grăsimi polinesaturate care diminuează nivelul de colesterol din sânge, conţine calciu, magneziu şi potasiu, minerale ideale pentru persoanele cu probleme cardiace. Iată doar câteva variante de lapte vegetal demne de luat în seamă, dacă nu pentru a vă uşura digestia, atunci pentru a vă uşura postul, fiind o variantă foarte bună la micul dejun cu o felie de pâine (cu ceva) alături sau cu fulgi de ovăz şi cu fructe uscate.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.