Lanţ uman pentru susţinerea Transalpina Ski Resort

26 august 2013 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

07 partie ski vidra

Maximilian Gânju

Mii de iubitori ai schiului sunt aşteptaţi la finele săptămânii să participe la un protest inedit pe pârtia de schi de la Voineasa. Participanţii la protest vor să pună presiune pe guvernul Ponta pentru finalizarea investiţiei de la Obârşia Lotrului, realizată până în prezent în proporţie de 92 la sută.
Ineditul protest este programat pentru data de 31 august a.c. chiar pe pârtia de schi, iar participanţii vor forma un lanţ uman şi vor strânge semnături pentru finalizarea acestui proiect care s-a dovedit un real succes în sezonul de iarnă. Transalpina Schi Resort a fost cea mai căutată staţiune de schi din România în iarna lui 2012, iar pasionaţii acestui sport sperau ca în viitorul sezon, care bate la uşă, proiectul de dezvoltare să fie finalizat. Oamenii vor ca investiţia, în valoare de 40 milioane euro, să fie finalizată, mai ales că, pentru conservarea pârtiei şi a lucrărilor deja realizate s-ar cheltui enorm. Până în acest moment şi-au anunţat participarea peste 1.200 de iubitori ai turismului care cred în proiectul Transalpina Ski Resort. Listele cu semnăturile celor care participă la acţiune vor fi depuse la guvern, preşedinţie, şi la toate forurile şi instituţiile care pot şi trebuie să aibă o atitudine în turism. Acţiunea este susţinută şi de unii edili din zonă, care intenţionează să pună la dispoziţia voluntarilor din localităţile lor mijloace auto pentru a merge la ineditul protest.
Proiectul de la Voineasa a fost realizat în timp record de compania Acomin Cluj-Napoca, condusă de omul de afaceri devean Dan Faur, iar staţiunea a devenit neîncăpătoare în sezon. Acomin, dezvoltatorul proiectului, care administrează domeniul schiabil aflat pe malul lacului Vidra, a prevăzut pentru staţiune mai multe instalaţii pe cablu, dar şi alte investiţii care să atragă turişti la Vidra cel puţin opt luni pe an.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Transalpia spune:

    succes in acest proiect Transalpina.Guvernular trebui safinalizeze cei 8% ramasi precumsi drumulinca nefinalizat complet din cei 150km, neastfaltat cam 2-3km ,iar in unele locurilipsesc parapetiisimarcajesi poate fii extrem de periculos.

  2. Dr. Mengele spune:

    Pacat ca razboiul purtat de dr. Ponta si Muma Padurii Grapini-croitoreasa- ,impotriva fostului ministru MDRT, Elena Udrea, se desfasoara in detrimentul zecilor de mii de oameni iubitori de schi si de alte sporturi de iarna ! Acest guvern practic NU GUVERNEAZA, ba, mai mult, distruge si tot ce a lasat bun in urma guv. Boc ! E cazul schimbarii de mentalitate…Romania are nevoie de normalitate, nu de atacuri politice purtate zilnic la televizor si nici de imbuibati, patroni de judete !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Potop peste Deva

Acoperişuri de blocuri luate de vânt şi aruncate în stradă, copaci smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste maşini, zeci de...

Primarul din Zam se pregăteşte de toamnă

Mai e puţin timp până ce vor începe cursurile şcolare. Ca atare primarii hunedoreni încearcă să se implice, în măsura...

Căminul cultural din Sântămăria-Orlea va fi reabilitat

În curând, căminul cultural din Sântămăria-Orlea va intra în reabilitare. Au existat câteva emoţii pentru administraţia de aici, deoarece programul...

Închide