Lăcomia a făcut-o victimă sigură

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

O pensionară din Hunedoara a rămas fără aproape 1.000 de euro după ce a intrat pe mâna unui escroc. Individul a profitat de faptul că bătrâna a crezut că se îmbogăţeşte.

Escrocheria a avut loc în municipiul Hunedoara iar victimă a fost o localnică de 76 de ani. Femeia a fost păgubită chiar în faţa sediului unei unităţi bancare din municipiu. Voia să cumpere de la bancă 1.000 de euro, dar a fost abordată de escroc şi înşelată. Individul s-a oferit să îi vândă 1.000 de euro, la un curs favorabil de 4,6 lei/euro, adică cu circa 2 lei mai mai mic faţă de cursul de vânzare al băncilor sau caselor de schimb. Crezând că o să iasă în câştig cu circa 200 de lei, pensionara a acceptat şi i-a dat individului 4.600 de lei. A primit în schimb 20 de bancnote a câte 50 euro. ”La un moment dat, bărbatul a solicitat restituirea sumei respective şi, profitând de neatenţia femeii, i-a restituit o altă sumă de bani, pe care hunedoreanca nu a numărat-o decât în momentul în care a ajuns la domiciliu”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Aşa a aflat femeia că a primit, în schimbul celor 4.600 de lei, o bancnotă de 50 euro şi 27 bancnote de 1 leu. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune şi îl caută pe escroc. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Documentaţia pentru cetăţile dacice, finanţată de minister

Ministerul Dezvoltării finanţează realizarea documentaţiei de urbanism pentru cetăţile dacice din Munţii Orăştiei incluse în Patrimoniul UNESCO.

Despre “Scroful în copac”. Scrisoare (deschisă) de dragoste

N-avea ţara asta destule împrumuturi stupide; pe lângă Halloween şi Valentine’s day a apărut - la Petroşani - şi “Je...

Bulina neagră, 22.04.2019

Cosmin Cătălin Căldărar, tânăr din municipiul Vulcan Pentru că fiind condamnat deja deoarece a bătut şi tâlhărit un bătrân, a...

Închide