Documentaţia pentru cetăţile dacice, finanţată de minister

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Ministerul Dezvoltării finanţează realizarea documentaţiei de urbanism pentru cetăţile dacice din Munţii Orăştiei incluse în Patrimoniul UNESCO.

Costurile estimate pentru realizarea planurilor urbanistice zonale aferente suprafeţelor ocupate de cetăţi sunt aproximativ două milioane de lei, bani ce vor fi alocaţi de la bugetul de stat. Totodată, va fi elaborat un plan de acţiune, cu termene clare, care să asigure protejarea elementelor de patrimoniu mondial, prin adoptarea măsurilor necesare pentru ca aceste zone să fie clar delimitate şi detaliate. Decizia a fost luată după ce secretarul de stat Virgil-Alin Chirilă a participat, în perioada 18 – 19 aprilie 2019, la şedinţa festivă care a avut loc la Consiliul Judeţean Hunedoara, cu tema „Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, 20 de ani de la recunoaşterea UNESCO“.
„Protejarea patrimoniului cultural reprezintă o preocupare prioritară a Guvernului României, iar Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi ţinând cont de solicitările existente, va asigura finanţarea pentru elaborarea documentaţiilor de amenajarea teritoriului şi urbanism pentru zonele cu monumente înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, respectiv pentru cetăţile dacice din Munţii Orăştiei“, a subliniat oficialul. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Despre “Scroful în copac”. Scrisoare (deschisă) de dragoste

N-avea ţara asta destule împrumuturi stupide; pe lângă Halloween şi Valentine’s day a apărut - la Petroşani - şi “Je...

Bulina neagră, 22.04.2019

Cosmin Cătălin Căldărar, tânăr din municipiul Vulcan Pentru că fiind condamnat deja deoarece a bătut şi tâlhărit un bătrân, a...

Bulina albă, 22.04.2019

Vasile Jurca, primarul oraşului Petrila Pentru că a demarat un program de audienţe în aer liber şi îl respectă cu...

Închide