Comunitate

La Zam, seceta a golit fântânile

Magdalena Şerban

Din cauza secetei prelungite, din ce în ce mai multe gospodării din comuna  Zam au rămas fără apă în fântâni. Situaţia încă nu este deosebit de gravă, după cum spune Gheorghe Sicre (foto), primarul comunei, dar nici mult nu mai e până să devină.

Au adus apă şi cu cisterna
Confruntându-se cu această problemă, sătenii au fost nevoiţi să găsească soluţii. Şi vorba aceea, la greu, cine să-ţi fie mai aproape şi mai la îndemână decât vecinul. „Unele fântâni din gospodăriile localnicilor au secat, aceştia asigurându-şi necesarul zilnic de apă, de la vecini. Pentru adăpatul animalelor sunt câteva izvoare în jur, nu se pune problema, dar să sperăm că nu se vor înrăutăţi lucrurile. Localităţile afectate sunt Sălciva şi Pojoga. Am ajutat sătenii, nu cu mult timp în urmă, cu o cisternă cu apă, de la ISU. E greu pentru bieţii oameni, să stea cu fântâna în curte şi să nu poată să se bucure de ea. Avem şi un proiect în acest sens (pentru alimentare cu apă şi canalizare), depus pe fonduri de Mediu pentru trei sate: Sălciva, Pojoga şi Zam, dar de 12 luni, nu am primit nici un răspuns. Vom vedea, poate, poate, vom avea noroc”, şi-a spus oful primarul.

Vin sărbătorile pe uliţă
Totuşi, bucuria de final de an a edilului este asfaltarea a 1,5 km din DC163, iar speranţa stă într-un proiect european accesat şi depus pe Măsura 125A (1,5 milioane de euro), pentru modernizarea drumurilor agricole din satele Zam, Sălciva şi Pojoga, documentaţia aflându-se în proces de evaluare. Tot o alinare pentru suflet este şi pregătirea cadourilor de iarnă pentru copii, 230 la număr. „Din sponsorizări, vom avea posibilitatea ca şi în acest an să oferim pachete de Crăciun. Câte unul pentru fiecare: de la cei cu vârstă de o lună şi până la cei de clasa a VIII-a. Am încercat, pe cât s-a putut, să transformăm în tradiţie, ziua cadourilor”, a mai completat Gheorghe Sicre, edilul şef al comunei Zam.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura