La Spitalul Judeţean se pregăteşte spaţiul pentru aparatul RMN

23 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat suma de 544.068 de lei pentru amenajarea spaţiului în care va funcţiona aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN) în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva.
Spaţiul, în suprafaţă de 160 mp, este situat la parterul corpului principal şi, în prezent, este utilizat pentru activităţile administrative. „Actualul spaţiu în care funcţionează Direcţiunea, sala de şedinţe, va fi reamenajat, vor fi făcute finisaje cu materiale specifice construcţiilor spitaliceşti şi va fi destinat investigaţiilor RMN. Având în vedere că accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacienţilor. Reprezentanţii Băncii Mondiale şi cei ai Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că aparatul va ajunge la Deva în trei luni”, a declarat Delia Băda, managerul SJU Deva.
Structura funcţională a spaţiului va cuprinde: cabinet investigaţii RMN, cabină de comandă, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor, spaţiu pentru pregătirea pacienţilor minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală şi pentru trezire), sală de aşteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical şi un spaţiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.
„Consiliul Judeţean Hunedoara asigură fonduri pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, ca dovadă a preocupării noastre constante pentru domeniul sănătăţii”, a declarat domnul Mircea-Flaviu Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Cabinetul de investigaţii va fi amenajat de către furnizorul de echipamente cu materiale specifice care să asigure şi protecţia electrostatică. Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică va fi achiziţionat de Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane de euro. Prin realizarea acestei investiţii, se creşte semnificativ nivelul actului medical, asigurând investigaţii de înaltă performanţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Program special de Paşti la Telecabină

Sărbătorile pascale aduc modificări în programul de funcţionare a Telecabinei de la Cetatea Devei şi a Centrului Naţional de Informare...

Guvernarea PSD – o viaţă cât mai decentă pentru românii noştri

Au venit veşti foarte bune săptămâna trecută de la INS, care a anunţat că PIB-ul României a crescut cu 4.1%,...

Bulina neagră, 24.04.2019

Nicolae Maier, cetăţean din municipiul Vulcan Pentru că a fost condamnat definitiv la şase ani şi opt luni de închisoare,...

Închide