Comunitate

La Spitalul Județean Deva continuă montarea de stenturi

Mulți hunedoreni au întrebat dacă la Secția de Cardiologie a Spitalului Ju­de­țean de Urgență Deva se mai mon­tează stenturi pacienților care au pro­bleme cu inima. Managerul unității medicale, dr. Emil Stoica, le aduce vești îmbucurătoare.

Investiție importantă
„Nu numai că lucrăm în continuare la montarea de stenturi, dar mai aducem medici și de la Cluj pentru aceste inter­venții. În prezent, avem o colaborare cu colegi din Timișoara. Cei de la Timișoara vin la noi la spital pentru intervențiile pentru stenturi de două ori pe lună, iar de la Cluj vine medicul Călin Homorodean o dată pe lună pentru asta”, a declarat ma­na­gerul Emil Stoica pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Reamintim că la finalul anului trecut, în Laboratorul de Cardiologie Inter­ven­țională al Spitalului Județean de Urgență din Deva, s-au efectuat proceduri la 10 pacienți: 5 diagnostice, 5 angioplastii și s-au implantat 9 stenturi.
„Este pentru a doua oară în decurs de o lună când, la Spitalul Județean de Urgență din Deva se efectuează pro­ceduri medicale la Laboratorul de Car­diologie Intervențională. După cum se știe, pe 4 octombrie au avut loc primele intervenții de acest gen la Deva, când au fost supuși unor proceduri medicale opt pacienți. Puțini sunt cei care au crezut că acest proiect va prinde contur. Iată că, așa cum ne-am propus, pacienții din județ nu mai sunt nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru o șansă la viață. Procedurile se fac și la Deva, e adevărat, deocamdată sub coordonarea medi­cilor de la Timișoara. Încet, dar sigur și hotărât, ne îndreptăm spre atingerea scopului propus, adică utilizarea la ca­pacitatea optimă a acestui laborator. Mulțumesc medicilor și asistenților pentru implicare și îi felicit pentru aceas­tă nouă performanță medicală înregistrată la Deva”, a declarat la
acea vreme președintele Consiliului Ju­de­țean Hunedoara, Laurențiu Nistor. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura