Politica si administratie

La Simeria a început construcția sensului giratoriu!

Lucrările la sensul giratoriu de la intrarea în Simeria au demarat în urmă cu câteva zile, prin Ordinul Nr. 7055, emis de Primăria orașului Simeria. In­ves­tiția nu se referă doar la cons­truc­ția sensului giratoriu, ci și la rea­bi­li­ta­rea bulevardului principal din oraș.

Finanțările europene
„Chiar dacă, potrivit contractului de execuție, durata lucrărilor este de 10 luni, constructorul mi-a comunicat fap­tul că va termina integral toate lu­crările înainte de termen, respectiv în acest an, până la finalul lunii no­iembrie, a.c. Este o altă in­vestiție majoră în orașul Simeria cu fonduri ex­terne ne­ram­bursabile (va­­loare proiect 3 mi­li­oane euro). Pe lângă sen­sul giratoriu, lucră­rile de mo­der­ni­zare a străzii 1 Decembrie, vor consta în: decapare com­pletă co­vor asfaltic vechi, săpături, lucrări la tera­sa­ment pen­tru tra­fic greu, noi locuri de parcare, ca­na­li­zare ape pluviale, relocare utilități, inclu­siv montarea de ca­pace noi la cămine, etan­șe, pentru a nu mai crea pro­bleme de cir­cu­lație, cons­truire trotuare noi și bor­duri, lucrări de as­fal­tare, inclusiv pe tron­s­oa­nele de drum ce se inter­sec­­tează cu 1 Decembrie, piste de bi­ci­clete, înlocuirea totală a tro­tua­relor și a zo­nelor verzi, lucrări peisa­gis­tice, in­clusiv plantarea de noi arbori pe lângă bu­le­vard, iluminat ambiental, etc.
Am mai spus-o și o mai repet, singura șansă pentru a putea dezvolta orașul și pentru a rezolva nevoile stringente ale comunității noastre o reprezintă fi­nan­țările europene și guverna­men­tale. Altă soluţie nu există! Bugetul local al oraşului Simeria nu poate susţine astfel de investiţii majore. N-a fost ușor, dar pot spune că am reușit. Avem la dispoziție în visteria Orașului Simeria peste 40 de milioane de euro, bani pe care i-am atras în doar 3 ani, atât de ne­cesari pentru a putea demara o serie de proiecte de care Simeria avea nevoie”, a spus Iulius Bedea, primarul orașului Simeria (în foto, împreună cu primarul din municipiul Hunedoara).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura