Comunitate

La Ribiţa, viaţa nu stă în loc

Într-o comună plină de locuri de o frumuseţe aparte, cum este Ribiţa, este normal să pui accent pe dezvoltarea turismului. Se pare că edilii cunosc bine acest lucru, pentru că până în 31 martie, vor depune un proiect accesat pe Măsura 313, pentru înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică în comună, în valoare de 200.000 de euro.

Nu doar locuri superbe, ci şi istorie

“Avem o comună cu locuri de o frumuseţe aparte şi în care istoria este la ea acasă. Ar fi fost o mare greşeală să nu o facem cunoscută. Dar cum banii sunt puţini, iar bugetul local nu ne îmbie prea des la investiţii mari, am accesat fonduri europene. Centrul de informare va fi o punte de legătură permanentă cu cei care vor să ne viziteze. Sperăm în reuşita proiectului. Un alt motiv de bucurie îl reprezintă preluarea de către Primăria Ribiţa, a Casei Memoriale Crişan. Putem spune cu mâna pe inimă că aici, la noi, ne întâlnim cu istoria la fiecare pas”, spune Ioan Faur (foto), primarul comunei Ribiţa.

Investiţii pentru modernizare

Încălzirea primăriei cu panouri solare şi pompe de căldură a fost cuprinsă într-un proiect depus pe mediu, având o valoare de 400.000 de lei, iar modernizarea a 15 km de drumuri comunale şi uliţe, din fiecare sat aparţinător, este cuprinsă într-un program accesat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Valoarea acestuia se ridică la 5.000.000 de lei. Tot prin acelaşi minister, s-a mai depus un proiect pentru construirea unui nou edificiu, destinat Căminului Cultural din Dumbrava de Sus. “În primul rând, trebuie spus că este şi mai economic, dar şi mai bine să ridicăm un alt cămin. Cel vechi are peste 50 de ani şi oricât de mult l-am fi reparat, tot nu ar fi ieşit ca nou. Am prevăzut în proiect, 1.000.000 de lei, necesar lucrării. O altă investiţie, de data aceasta pentru introducerea canalizării şi a reţelei de alimentare cu apă în toate satele comunei, cu o valoare de 3.000.000 de euro, am cuprins-o într-un proiect depus. În ceea ce priveşte proiectul câştigat pe Măsura 125 (modernizare drumuri de exploataţie forestieră), în valoare de 1.000.000 de euro, a fost deja organizată licitaţia pentru proiectare şi execuţie şi aşteptăm ordinul de începere a lucrării”, mai precizează Ioan Faur, edilul şef al comunei Ribiţa. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura