La revedere, domnule prefect!

Sorina Popa

Cu lacrimi în ochi, ieri, Attila Dezsi (foto) şi-a luat rămas bun de la jurnaliştii hunedoreni şi, implicit, de la locuitorii judeţului, de astăzi el fiind numit în funcţia de secretar general al Guvernului.

A menţinut echilibrul în judeţ
După aproape doi ani, cât timp a ocupat funcţia de prefect al judeţului, Dezsi a reuşit, se pare, să fie îndrăgit de toată lumea, începând cu subordonaţii săi din Prefectură şi continuând cu oamenii simpli care au luat contact cu el, cu sindicalişti, politicieni sau personalităţi din alte domenii. Dacă până acum a fost un mister cum a reuşit un prefect provenit din rândurile UDMR să fie aşa de apreciat într-un judeţ în care populaţia de etnie maghiară este
de aproximativ cinci la sută, ieri, Attila Dezsi a desluşit acest lucru.
„Aproximativ 80 la sută din activitatea mea ca prefect a fost un efort pentru menţinerea unui echilibru în judeţ. Avem partide politice puternice în judeţ şi trebuiau menţinute în legalitate interesele acestora. Pot spune că reuşita mea cea mai mare din această postură a fost că am menţinut echilibrul în judeţ. Regret, însă, că până acum, nu s-a ajuns la situaţia în care să funcţioneze Complexul Energetic”, a declarat actualul secretar general al guvernului. În cei doi ani, cât a deţinut funcţia de prefect, Attila Dezsi susţine că s-au atras fonduri guvernamentale pentru judeţul Hunedoara, de peste 217 milioane de lei.

A venit ca secretar general la Prefectură, pleacă secretar general la Guvern
Attila Dezsi şi-a început activitatea în Prefectura Hunedoara pe 8 martie 2005, ca secretar general al instituţiei. A deţinut, apoi, mai mulţi ani, funcţia de subprefect, ca pe 10 ianuarie 2010, să fie numit pe postul de prefect al judeţului. Iar de astăzi, el îşi va începe activitatea de secretar general al Executivului. Astfel, în doar 10 ani, Attila Dezsi a progresat constant şi, am putea spune, rapid, ajungând de la funcţia de consilier juridic la RAAVJ Petroşani, pe care se afla în 2001, la cea de secretar general al Guvernului României. „Nu voi uita că am plecat din judeţul Hunedoara. Şi, mai mult ca sigur, tot aici mă voi întoarce”, a declarat Dezsi.

Grigorie Burjan este propus în locul lui Dezsi
În locul lui, UDMR Hunedoara l-a nominalizat pe Grigorie Burjan, pentru funcţia de prefect de Hunedoara. Până când Burjan va fi numit pe noul post,  subprefectul Marius Szabo va prelua atribuţiile prefectului, aşa cum prevede legea. Şi, dacă s-au aruncat pe piaţă tot felul de zvonuri, cum că fotoliul de prefect al judeţului ar urma să fie dat ori PDL-ului, ori UNPR-ului, Attila Dezsi a precizat ieri că funcţia revine udemeriştilor şi numai lor.

6 comentarii la „La revedere, domnule prefect!

 • 23 decembrie 2011 la 8:10
  Legătură permanentă

  Felicitari domnului Attila DEZSI!
  Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

 • 23 decembrie 2011 la 22:48
  Legătură permanentă

  Mi-a promis mie postul Mircia.Daca nu se tine de cuvant ajunge la Barcea sau la Zam ca pacient.

 • 26 decembrie 2011 la 9:21
  Legătură permanentă

  Mult succes domnule Dezsi , sincere felicitari si aprecieri pentru munca si personalitatea dvs. Va doresc in continuare realizari profesionale, satisfactii si un calduros LA MULTI ANI.

 • 28 decembrie 2011 la 11:59
  Legătură permanentă

  Ati facut mult bine pentru Hunedoara poate o sa faceti la fel de mult si pentru Romania.

  Succes

 • 28 decembrie 2011 la 14:58
  Legătură permanentă

  …poate duce statuia aia lu,, salcâm,, ăla unguresc, la BOC, la guvern!!!…poate ,,miticii,, nu ştiu cam cum merg lucrurile aici în ,,Erdely,, şi-i învaţă Gheorghiu DEJI!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.