La Răchitova se continuă lucrările de cadastrare gratuită

15 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Răchitova merge mai departe cu lucrările de cadastrare gratuită demarate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF), urmând să înceapă cea de-a doua etapă de implementare.

“Este foarte greu ca fără un program naţional stas să se ajungă la delimitarea cât mai clară a proprietăţilor şi totodată la stabilirea regimului acestora în conformitate cu prevederile legale, mai ales în cazul unor comune ale căror sate nu au fost cooperativizate, iar localnicii lor nu deţin proprietăţi intabulate. Fiind vorba de o zonă în care preţurile la terenuri nu sunt mari, iar lumea are posibilităţi financiare reduse, nu s-au prea făcut acte cadastrale nici la noi, costurile acestora depăşind cu mult suma maximă ce putea fi primită pentru suprafaţa respectivă. De aceea, procedura gratuită pentru populaţie este binevenită. Am semnat noul contract cu OCPI, încheind prima etapă de cadastrare, iar acum mergem mai departe cu a doua. Sunt două societăţi diferite care execută lucrările. Două sectoare vor fi cuprinse de aceeaşi firmă de topografie cu care am colaborat şi prima oară. Tariful stabilit conform grilei este de 102 lei de parcelă, date fiind altitudinea şi ceilalţi vectori de calcul”, a spus Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
De adăugat că în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, ce vizează înregistrarea gratuită a tuturor proprietăţilor din România până în 2023, sunt cuprinse 660 de comune din toate judeţele ţării care vor beneficia de fonduri europene, respectiv o suprafaţă de 5.758.314 hectare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prefectul Kiszely şi pompierii deveni au donat sânge

Mai mult de o treime din necesarul de sânge al spitalelor nu poate fi asigurat de Centrul Judeţean de Transfuzii...

Comisarul şef de poliţie (r) Micu Dan a murit

        O veste tristă ne-a sosit, din nou, în redacţie, chiar după închiderea ediţiei tipărite, cutremurându-ne. Comisarul...

Şoferi prinşi băuţi la volan

Poliţiştii rutieri din Petroşani au oprit în trafic, pe o stradă din oraş, un autoturism condus de un bărbat de...

Închide