La Rãchitova, Moş Crãciun vine, cu siguranţã

La Răchitova, Moş Crăciun va veni, cu siguranţă, mai ales că primarul Dorel Eugen Băiconi (foto) a avut grijă ca uliţele satelor şi drumurile comunale să poată fi străbătute, chiar dacă omătul s-a aşternut peste tot. Şi a mai avut grijă primarul ca fiecare prichindel din comună să primească un dar de la Moş Crăciun.

Daruri pentru prichindei

„Toţi copiii cu vârsta de la câteva luni până la elevii de clasa a VIII-a vor primi mici daruri de sărbători. Avem două şcoli primare în comună, câte una la Boiţa şi Vălioara şi o şcoală generală la Răchitova. Am asigurat totul din bugetul local, iar fiecare şcoală îşi va organiza serbarea de final de an, separat. Apoi, în Ajun, lumea merge cu colinda din casă în casă. Aşa e tradiţia şi la noi. În 23 decembrie, va avea loc la Biserica Ortodoxă din Răchitova un recital de colinde, acolo voi merge şi eu împreună cu un grup de colindători din satele Boiţa şi Vălioara. Tot în Ajun, localnicii din satele aparţinătoare vin la primărie şi colindă. E deja o tradiţie ce se respectă an de an”, a spus Eugen Dorel Băiconi, primarul din Răchitova.

Omătul nu stă prea mult pe drum

La capitolul drumuri, edilul-şef nu-şi face gânduri negre, pentru că are totul asigurat, în caz că vremea o ia razna. „Deszăpezirea drumului judeţean 687C este suportată de Consiliul Judeţean Hunedoara, însă în atribuţiile mele intră drumurile comunale şi uliţele din sate. Pentru acestea, am contractat o firmă de specialitate, iar atunci când situaţia e gravă şi societatea nu face faţă, dăm şi noi, ca primărie, o mână de ajutor. Avem un buldoexcavator şi un tractor. Totuşi, sperăm ca această iarnă să nu stea prea mult pe la noi, fiindcă e greu pentru toată lumea atunci când ninge prea mult şi mai este şi ger”, a arătat primarul din Răchitova. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Complex agro-industrial la Simeria

Sâmbătă, 15 decembrie, la Simeria, va fi inaugurat Complexul Multifuncţional Agro-Industrial, în sistem privat. Complexul, situat în centrul oraşului, cuprinde

Primarul din Tomeşti luptã cu nãmeţii

Deşi are zăpadă cât pentru un an întreg, comuna Tomeşti are şi primar care se îngrijeşte ca drumurile să fie...

Liliana Ţolaş, manager titular al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane

Liliana Ţolaş (foto) a fost confirmată în funcţia de manager al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. Ea a...

Închide