La primăvară începe reamenajarea Centrului vechi al Devei

Adriana Năstase

Lucrările de reabilitare a centrului vechi din municipiul Deva ar putea începe în luna aprilie în situaţia în care vor fi obţinute toate avizele necesare, susţine primarul localităţii, Florin Oancea.

Strategia de abordare a proiectului
Proiectul are o valoare de 3,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, Pri­măria Deva contribuind cu o cofinanţare de 2 la sută.
Autorităţile locale au avut, ieri, o nouă în­tâlnire cu reprezentanţii constructorului, pri­lej cu care a fost analizat stadiul obţinerii avi­zelor necesare, organizarea de şantier, stra­tegia de abordare şi etapizarea lucrărilor.
„Dacă vom obţine în termen toate avizele, lu­crările vor începe în luna aprilie în două punc­te: zona Minvest-Casina şi zona Parc-Colegiul Naţional Decebal. Dorim astfel ca în vară să nu blocăm activitatea teraselor din zona de mijloc a centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pan­demiei de coronavirus. Aici, lucrările se vor desfăşura în toamnă, odată cu scăderea afluxului pietonal”, a precizat primarul Florin Oancea.El a menţionat că s-a convenit cu reprezentanţii constructorului o reducere la jumătate a termenelor din contract, astfel încât centrul istoric să fie amenajat complet până la sfârşitul anului 2021.

Pavat cu piatră naturală
Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între stra­da Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii, până la strada Lucian Blaga, în zona sediilor Prefecturii Hunedoara şi Primăriei Deva, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal. De ase­me­nea, se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă, cu piloni telescopici pentru accesul auto, şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se aten­ţie arborilor protejaţi. Valoarea totală a con­trac­tului este 16,94 milioane de lei, echi­va­lentul a aproape 3,5 milioane de euro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago