Categories: ComunitateFlash

Se aşteaptă avizul Ministerului Culturii pentru lucrările de la Cetatea Deva

Natalia Bumbac

Lucrările de reabilitare a Cetăţii din Deva la incintele II şi III au fost încheiate, iar autorităţile locale ale municipiului se pregătesc să le recepţioneze. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie, să facem recepţia lucrărilor pentru incintele II şi III ale Cetăţii Deva. Aşteptăm doar un aviz de la Ministerul Culturii, un aviz care întârzie din motive obiective, nu din alte motive. Lucrările de reabilitare vor continua la incinta I a cetăţii”, a precizat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.
Proiectul de reabilitare a Cetăţii Deva a fost structurat pe trei segmente de lucru, de la baza zidurilor spre vârf. Incintele II şi III, pentru a căror recepţie se pregătesc autorităţile locale devene, au fost reabilitate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Pentru continuarea lucrărilor la incinta I, Primăria Deva caută mai multe soluţii de finanţare prin fonduri europene sau de la bugetul local.
Reparaţii la telecabina de pe Dealul Cetăţii
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, după ce lucrările de reabilitare a incintelor II şi III vor fi recepţionate, turiştii vor putea vizita monumentul istoric pe traseul pedestru care pleacă de la baza Dealului Cetăţii. Până acum, turiştii urcau la Cetatea Deva doar cu telecabina, care, în această perioadă a fost oprită în urma unor deficienţe tehnice. „Primăria municipiului Deva informează că, în urma reviziei tehnice de la începutul lunii efectuată la telecabina care asigură accesul în Cetate, au fost semnalate unele deficienţe la mecanismul de închidere şi deschidere a uşilor, fiind necesară înlocuirea unei piese care se fabrică doar pe bază de comandă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

o oră ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

o oră ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

o oră ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

o oră ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

o oră ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

o oră ago