La primăvară începe reamenajarea Centrului vechi al Devei

9 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Lucrările de reabilitare a centrului vechi din municipiul Deva ar putea începe în luna aprilie în situaţia în care vor fi obţinute toate avizele necesare, susţine primarul localităţii, Florin Oancea.

Strategia de abordare a proiectului
Proiectul are o valoare de 3,5 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile, Pri­măria Deva contribuind cu o cofinanţare de 2 la sută.
Autorităţile locale au avut, ieri, o nouă în­tâlnire cu reprezentanţii constructorului, pri­lej cu care a fost analizat stadiul obţinerii avi­zelor necesare, organizarea de şantier, stra­tegia de abordare şi etapizarea lucrărilor.
„Dacă vom obţine în termen toate avizele, lu­crările vor începe în luna aprilie în două punc­te: zona Minvest-Casina şi zona Parc-Colegiul Naţional Decebal. Dorim astfel ca în vară să nu blocăm activitatea teraselor din zona de mijloc a centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pan­demiei de coronavirus. Aici, lucrările se vor desfăşura în toamnă, odată cu scăderea afluxului pietonal”, a precizat primarul Florin Oancea.El a menţionat că s-a convenit cu reprezentanţii constructorului o reducere la jumătate a termenelor din contract, astfel încât centrul istoric să fie amenajat complet până la sfârşitul anului 2021.

Pavat cu piatră naturală
Proiectul prevede ca spaţiul cuprins între stra­da Avram Iancu şi Bulevardul Iuliu Maniu, precum şi Piaţa Unirii, până la strada Lucian Blaga, în zona sediilor Prefecturii Hunedoara şi Primăriei Deva, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale şi un sistem de iluminat pietonal. De ase­me­nea, se va instala un sistem de reducere a circulaţiei în zonă, cu piloni telescopici pentru accesul auto, şi un sistem inteligent de parcare. În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se aten­ţie arborilor protejaţi. Valoarea totală a con­trac­tului este 16,94 milioane de lei, echi­va­lentul a aproape 3,5 milioane de euro.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Centrul de Formare MAI Orăştie şi-a prezentat raportul pe anul 2020

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a participat astăzi la pre­zen­tarea Ra­portului de evaluare a rezultatelor ac­ti­vităţilor desfăşurate de către...

BOX. Cupa României pentru tineret la Brăila

Ediţia din acest an a întrecerilor din cadrul tradiţionalei competiţii Cupa României la box masculin pentru tineret, competiţie orga­ni­zată de...

Bilete personalizate pentru spectatori, la meciurile de fotbal

Cluburile care activează în prima ligă de fotbal vor fi obligate de către Liga Pro­fe­sio­nistă de Fotbal, pentru ca suporterii...

Închide