La Petroşani, şobolanii mişună pe străzi

BROWN RATS - RATTUS NORVEGICUS IN A FARM SHED

Maximilian Gânju

Numărul rozătoarelor a crescut vertiginos în ultima perioadă, în municipiul Petroşani, mai ales de când groapa de gunoi din Valea Jiului a fost închisă, lucru care a creat probleme edililor în ridicarea deşeurilor menajere.
Cu hrană din belşug, şobolanii s-au înmulţit şi sunt tot mai des zăriţi pe străzile municipiului, în special în zonele containerelor de gunoi. Municipalitatea caută o soluţie pentru a combate dăunătorii, cel puţin până la finalizarea procedurii de achiziţie a serviciului de deratizare. ”Noi suntem în plin proces de achiziţie a serviciului, în maxim două luni sperăm să finalizăm procedura şi apoi firma care câştigă licitaţia să înceapă acţiunea de deratizare şi împotriva şobolanilor. Până atunci încercăm să intervenim şi noi în zonele unde sunt semnalate probleme”, a declarat Daniel Vişan, director Serviciul Public Administrarea Domeniului Public Privat din cadrul Primăriei Petroşani.
Potrivit acestuia se va acţiona cu momeli pentru stârpirea rozătoarelor doar în zonele în care populaţia şi animalele nu au acces, pentru a fi evitate otrăvirile accidentale. Paradoxal, câinii maidanezi, de care mulţi localnici s-au plâns, ajutau la ţinerea sub control a populaţiei rozătoarelor. Patrupedele vânau şobolanii, dar mai ales îi ţineau departe de sursele de hrană reprezentate de containerele de gunoi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.