Politica si administratie

La loc comanda, în privinţa referendumului

Carmen Cosman

După ce s-a chinuit să convingă primarii de necesitatea stringentă a referendumului pe tema reorganizării administrativ–teritoriale, iar edilii care s-au opus au fost puşi la zid, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, îşi întoarce propriul proiect de hotărâre.

Alt proiect, aceeaşi intenţie
Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, nu mai este la fel de convins de necesitatea organizării de urgenţă a unui referendum pe tema  reorganizării administrativ – teritoriale a României. Asta şi după ce preşedintele a amânat dezbaterile pe această temă, pentru la toamnă. În şedinţa Consiliului Judeţean din luna iunie, cu 23 de voturi „pentru“ şi opt „împotrivă“, aleşii judeţeni au adoptat hotărârea privind organizarea referendumului, pentru data de 24 iulie, când hunedorenii ar fi trebuit să meargă la urme pentru a răspunde la întrebarea ”Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Hunedoara?”. Numai că, preşedintele CJ Hunedoara s-a răzgândit, după ce a ajuns să se lupte în instanţă cu prefectul judeţului Hunedoara, care a contestat în contencios–administrativ oportunitatea acestei acţiuni. Prin urmare, Moloţ a convocat o şedinţă extraordinară, pentru astăzi, în care vrea să revoce Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr.95/2011, privind organizarea şi desfăşurarea referendumului judeţean, în vederea consultării cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului Hunedoara. În acelaşi timp, pe ordinea de zi, apare un alt proiect referitor la aceeaşi temă, însă, serios nuanţat. Astfel, Mircea Moloţ propune adoptarea unui proiect de hotărâre privind aprobarea intenţiei de organizare şi desfăşurare a unui referendum judeţean, în vederea consultării cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului Hunedoara.

4 comentarii la „La loc comanda, în privinţa referendumului

  • Molot de la PNL (USL) a scumpit apa la noi in Valea Jiului iar pentru drumurile judetene din Valea Jiului a cautat tot timpul un motiv sa nu le asfalteze doar un km doi sa nu bata la ochi in schimb a asfaltat drumurile din satele pe unde are el afaceri,pensiuni….

  • Adica se pare ca totusi prefectul a avut dreptate, si degeaba s-a ofticat Molot… acu poate o fac si legal…

  • Iar s-a razgindit, „profesorasul cel viteaz”! Pina la toamna poate se mai coace ceva….?????Poate mai emana dl „Tonta” vreun referendum mai actual ????

  • mai coane de la Jiu , apa in vale s-a scumpit din cauza ca trebuie dati indarat banii luati de la bancile evreiesti acu vre-o 15-20 de ani inainte , de aia platiti voi acolo metaru cubic de apa cu vre-o 6 ron , daca va trecea Molotz la APAPROD acu aveati metaru cu 2,4 lei si in urmatorii 5 ani nu trecea de 3,4 lei ca asa e pe la Deva si la Hd , si daca te uiti la situatia financiara a firmei RAAVJ o sa vezi ca dezastrul financiar a ramas acelasi cum era si in vremea lui Gangu Imparat ,va mai da Molotz cate o subventie sa nu muriti de sete , Gangu era celebrul director care a papat 50 000 de deutsche mark numai intr-un sejur ,, cu delegatie ,, prin America de sud , la vremea lui , deh probleme de servitziu.Tot dati inainte cu Molotz , da ai care au fost inaintea lui in afara de niste camine si biserici varuite chiar nimic nu au facut.Las ca o sa vin in locul lui altul si o sa aveti dezvoltare durabila pe programe sectoriale cum are judetu Vaslui si Botosani , o sa scrie-ti cu oi pe dealuri ,, Sa traiesti Maria Ta,,

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura