Comunitate

La Lelese, veştile circulă printre nămeţi

Magdalena Şerban

Deşi zăpada şi-a arătat colţii cam prin toate zonele ţării, în Ţinutul Pădurenilor, mai precis în comuna Lelese, nu a avut timp să-şi facă de cap, ca altădată, deoarece cei de la primărie au acţionat prompt, curăţind drumurile de nămeţi. Plus că vestea bună a câştigării unui proiect european nu a ţinut cont de grosimea stratului de nea, ci a ajuns mai repede ca niciodată la urechile primarului Ciprian Achim (foto).

Obişnuiţi cu greul
„De curând, am terminat de deszăpezit trei drumuri din comună şi am lucrat şi pe cel judeţean pentru că solicitările fiind multe şi judeţul având localităţi dispersate, până ajungeau cei de la Deva, noi trebuia să circulăm şi pe acel drum. Avem achiziţionate utilaje, aşa că am lucrat în regie proprie. Inclusiv localnicii au fost foarte înţelegători, punând mâna pe lopeţi pentru a da zăpada la o parte. Stratul de nea a fost în jur de 80 de centimetri, însă în locurile unde a fost viscolită, a ajuns şi la doi metri. Nu e iarnă uşoară atunci când pică dintr-odată, multă zăpadă. Sunt oameni bătrâni care trebuie să meargă să-şi cumpere pâine sau cele necesare, aşa că nu e de glumă. În vremurile trecute, stăteam înzăpeziţi şi câte două-trei luni, neavând utilajele ce le deţinem azi. Îmi amintesc că pe vremea comunismului, oamenii au ţinut mortul în casă şi patru zile. N-au avut ce face”, a arătat edilul din Lelese.

O rază de soare în plină iarnă
Cu toate grijile pe cap, Ciprian Achim nu a avut cum să nu se bucure când a aflat că nişte bani europeni vor lua drumul comunei pe care o păstoreşte. „Am avut depus un proiect pe Măsura 125A, pentru modernizarea drumurilor agricole din satul Runcu Mare, în valoare de 1.500.000 de euro. A fost declarat eligibil şi totodată, finanţabil, avem deja semnat contractul de finanţare şi aşteptăm să facem noii paşi spre execuţie“, a precizat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.