Abandon financiar la Mureşul Deva

Ciprian Marinuţ

Mai mulţi jucători ai unicei echipe hunedorene din Liga secundă au fost anunţaţi de conducerea clubului că sunt liberi şi au fost chemaţi să predea echipamentele. Oficialii echipei devene au refuzat dialogul, aşa că nu se ştie dacă Mureşul va abandona total sau va mai juca un meci sau două în retur cu juniorii, pentru a evita retrogradarea în judeţeană.

Concediaţi prin telefon

Sărăcia a ajuns la os la Mureşul Deva. Drept dovadă, după săptămâni de incertitudini legate de reluarea sau nu a pregătirilor pentru retur, fotbaliştii din lotul devean au fost anunţaţi, luni, că sunt liberi să-şi caute alte echipe. Vestea proastă a fost transmisă telefonic de Gheorghe Ţurlea, directorul sportiv al grupării devene. „M-a sunat domnul Ţurlea şi mi-a spus că echipa va abandona campionatul. Imediat, am fost la firmă, la finanţatorul echipei, Vily Gergely, şi el a confirmat că nu mai poate ţine echipa, pentru că singur nu mai are resurse financiare, iar altcineva nu-l ajută. S-a plâns că nu mai poate plăti salariile jucătorilor, cheltuielile cu utilităţile la stadion sau datoriile la ambulanţă. Mi-a dat actele şi mi-a spus că sunt liber să-mi caut echipă. Mâine (azi n.r), merg să predau echipamentul. Totuşi, a precizat că mai e o speranţă, că a vorbit cu un posibil investitor, însă va afla răspunsul acestuia doar azi. Clubul are deja două salarii neachitate faţă de jucători, iar acum, în data de 15, va fi a treia lună fără bani. O să încep să-mi caut echipă, dar acum e greu, pentru că aproape toţi şi-au definitivat loturile”, a spus atacantul Cristian Diaconescu. „Am fost sunat de Gheorghe Ţurlea şi mi s-a spus să vin să predau echipamentul, pentru că sunt liber să plec. Ştiam că situaţia nu e cea mai bună, dar majoritatea dintre noi ne-am gândit că se va continua. Asta este… Eu am de primit din partea clubului salarii restante în valoare de aproape 1.000 de euro. Este o situaţie complicată, mai ales că este târziu pentru noi, jucătorii, să ne găsim alte echipe. Încă nu ştiu exact ce o să fac. Cel mai probabil, o să îmi caut altă echipă”, a spus Alex Coman, juniorul din poarta Mureşului. Telefoane cu informaţii similare au primit şi alţi jucători din lotului Mureşului. Contactat telefonic, Gheorghe Ţurlea s-a eschivat, precizând că e în trafic, iar apoi nu a mai răspuns la telefon. Apelurile insistente pe numărul finanţatorului Vily Gergely au fost o luptă cu morile de vânt.

Olariu nu ştia de situaţie

Antrenorul Constantin Olariu, care se afla acasă, la Cluj, a răspuns la telefon şi a precizat că nu fusese informat de situaţia de la club. „Modul în care au procedat oficialii clubului nu este unul tocmai… sportiv, ca să mă exprim elegant. Noi, antrenorii şi jucătorii, n-am fost anunţaţi despre ce se va întâmpla mai departe la echipă. Personal, am sunat la club, însă nimeni n-a răspuns la nici un telefon. Deşi s-a întârziat masiv, ne-am gândit că poate mai există o şansă să ne reunim, însă pe măsură ce a trecut timpul, ne-am dat seama că lucrurile nu vor lua o turnură pozitivă. Este păcat, deoarece începusem o muncă frumoasă la Deva, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut. Este o situaţie ingrată pentru jucători, pentru că va fi foarte greu să îşi găsească un club în această perioadă. În ceea ce mă priveşte, voi sta mai mult cu familia, iar din vară îmi voi căuta un alt angajament”, a spus Olariu.
Dacă Mureşul va abandona fără a disputa nici un joc în retur, va fi penalizată şi retrogradată în Liga a IV-a. În situaţia în care se va prezenta la un meci sau două, fie şi cu juniorii, formaţia deveană va fi retrogradată în eşalonul trei. Ce va fi… vom vedea.

One thought on “Abandon financiar la Mureşul Deva

  • 8 februarie 2012 la 19:10
    Legătură permanentă

    nu desfintati echipa Muresul!e totusi singura echipa hunedoreana din liga a -II-a!Nu faceti prostia asta.Orasul Deva merita o echipa de fotbal de calibrul MURESULUI!echipa asta e a orasului nu e a unui om sau doi din fruntea primariei sau consiliului local sau nu e patronului!ea reprezinta orasul de zeci de ani!daca veti face asta veti platti!nu stiu cum?dar cu siguranta veti da socoteala odata cuiva!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.