La Hunedoara s-a recepţionat un bloc ANL cu 80 de locuinţe

Adriana Năstase

Ieri, a avut loc recepţia lucrărilor de con­strucţie a blocului ANL situat pe strada Alexandru Vlahuţă, în municipiul Hunedoara.
Imobilul are 80 de locuinţe, dintre care 36 de apartamente cu o cameră – cu o su­prafaţă de 37 mp fiecare şi 44 de apar­ta­mente cu două camere – cu o suprafaţă de 52 mp fiecare. Locuinţele sunt dispuse pe 5 niveluri (parter şi patru etaje), grupate pe trei scări de acces, pe fiecare scară existând şi câte un ascensor.

Primăria a pus la dispoziţie terenul
Fiecare apartament dispune de centrală ter­mică proprie, tâmplărie PVC şi finisaje interioare. De asemenea, pe fiecare scară, la subsol vor putea fi amenajate spaţii de de­pozitare.
Construcţia blocului a fost realizată de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, in­vestiţia ridicându-se la 12,7 milioane de lei. Municipiul Hunedoara a pus la dispoziţia ANL terenul necesar şi a contribuit cu o serie de lucrări conexe importante, în valoare totală de aproximativ 1,1 milioane de lei (devierea şi refacerea reţelelor de utilităţi, bran­şa­men­tele necesare, realizarea unui zid de sprijin înalt de 3 metri şi lung de 90 de metri, a ale­i­lor pietonale şi asigurarea accesului auto etc.).

Lucrări începute în 2008
Lucrările de construcţie la blocul ANL de pe strada Alexandru Vlahuţă au început în anul 2008, însă au avansat greu în principal din cauza faptului că primele două societăţi de construcţii cu care s-au încheiat contracte au intrat, pe rând, în insolvenţă. Situaţia s-a deblocat abia în 2015.
În prezent, la Primăria municipiului Hu­nedoara sunt depuse un număr de 161 de cereri pentru locuinţe ANL. În această pe­rioadă, la Serviciul de Fond Locativ din cadrul Primăriei se actualizează fiecare dosar existent. Dosarele vor fi apoi evaluate de comisia socială de analizare a solici­tă­rilor/ ce­rerilor privind repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, la nivelul municipiului Hunedoara, după care lista beneficiarilor va fi supusă spre dezbatere şi aprobare Consiliului Local al municipiului Hunedoara.
Se estimează că repartizarea efectivă a locuinţelor va avea loc în perioada aprilie – mai a acestui an. Repartiţia locuinţelor în noul bloc ANL se va face cu respectarea pre­vederilor Legii nr.152/1998 (republicată, cu modificările şi completările ulterioare) şi în baza Hotărârii Consiliului Local nr 74/2019 privind criteriile pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, des­tinate închirierii.

Persoane cu vârsta sub 35 de ani
Conform prevederilor legale, pot beneficia de locuinţe ANL persoanele majore în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe construite prin programele A.N.L., persoane care pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea acestei vârste.
Prin excepţie, medicii rezidenţi şi medicii spe­cialişti, precum şi cadrele didactice ca­lificate pot depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele A.N.L. şi după împlinirea vârstei de 35 de ani. Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la Serviciul de Fond Locativ al Primăriei municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare