Sport

La Hunedoara, nu s-a renunţat la echipa de fotbal

11 Ovidiu Hada - Ioan Andone  8599

Nicolae Gavrea

Prezent la conferinţa de presă alături de antrenorul hunedorean Ioan Andone, edilul municipiului a explicat că nu a renunţat definitiv şi că doreşte ca primăria să fie parte activă în orice variantă care ar menţine mişcarea fotbalistică în oraş.
Ovidiu Hada a propus recent Consiliului local acordarea unui sprijin financiar echipelor de juniori existente acum în cadrul clubului FC Corvinul 2005, dar propunerea sa a fost respinsă de consilieri până la momentul în care va fi clarificată modalitatea prin care banii se vor duce numai spre destinaţia stabilită, fără intermediari. Consilierii hunedoreni au cerut o scurtă perioadă pentru a analiza posibilitatea ca şi centrul de copii şi juniori să fie preluat, la propunerea primarului, prin act adiţional, de către Sport Club Municipal Hunedoara.

Manager care să cunoască problemele
Ioan Andone a fost foarte tranşant şi a afirmat că singura şansă pentru a avea din nou o echipă de fotbal la Hunedoara „este ca toţi cei interesaţi să decidă cât mai curând înfiinţarea unui nou club de fotbal, la care dacă se va dori, atât el cât şi alţi foşti jucători hunedoreni vor contribui financiar. Fostul internaţional hunedorean a afirmat că situaţia dezastruoasă în care se află cele două cluburi înregistrate în municipiu ”se datorează managementului defectuos şi modului negativ în care activitatea s-a desfăşurat în ultimii ani. Ajutorul nu va veni pentru fotbalul hunedorean de la nimeni, dacă nu se va regândi strategia de abordare a investitorilor în sport, dacă nu se va crea  o nouă grupare, cu acţionari siguri, serioşi şi, poate cel mai important, cu un manager care să ştie cum merg treburile în fotbalul autohton”, a mai spus Andone.

Criza, bat-o vina
„Presiunea fanilor poate fi înţeleasă”, a declarat Hada, „ei îşi doresc o echipă, dar criza financiară mondială e unul dintre cei mai importanţi factori care nu permite acum o infuzie de capital în fotbal. De aceea, am cerut  consilierilor să fie de acord cu propunerea mea de a sprijini financiar centrul de juniori şi copii. Nu vrem ca tinerii din oraş să plece la alte echipe din zonă“. Primarul a afirmat că este de acord cu iniţiativele consilierilor Dan Bobouţan şi Mihai Leu, care intenţionează să pună bazele unui club dar şi cu orice variantă care va  fi în folosul fotbalului din Hunedoara. Primăria, a mai spus edilul municipiului, face eforturi pentru a menţine stadionul competitiv şi poate  acorda dreptul de folosinţă gratuită a acestuia către formaţiile care vor evolua în complexul sportiv.
Concluzia întâlnirii de ieri a fost una foarte clară, nu va veni prea curând nici un sprijin din exterior pentru a achita datoriile în favoarea FC Corvinul 1921, grupare care deţine drepturile patrimoniale ale fotbalului din Hunedoara. Fanii mai au de aşteptat până când, poate iniţiativele consilierilor, sprijinite financiar şi de primărie vor rezolva nevoia de fotbal din oraşul de pe Cerna.

One thought on “La Hunedoara, nu s-a renunţat la echipa de fotbal

  • Doar abureli …
    Acum nu se mai impune reactivarea Corvinului 1921 , echipa de suflet a Hunedoarei ? Acum se accepta si varianta infiintarii unui nou club , doar sa avem fotbal ?
    Care este diferenta atunci fata de Corvinul 2005 ? Atunci s-a gasit un investitor , asa cum a fost , dar si-a bagat banii in fotbal !!! Acum nici macar acest investitor nu este !! Atunci ce este ? Este doar justificarea acestui individ Hada , care asta vara a promis reactivarea Corvinului 1921 , smulgind voturile noastre iar acum ne abureste . Schiau a readus pentru noi fotbalul in Hunedoara . Sa vedem ce va face Hada si Leu . Inca mai avem putintica rabdare ….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.