Politica si administratie

La Hunedoara, locuinþele de necesitate nu se mai dau oricui

05 dan boboutanu clhd (1)  Sorina Popa

Aleşii locali din municipiul Hunedoara au stabilit, în premieră, criteriile pentru repartiţia locuinţelor de necesitate acordate cu chirie din fondul locativ. Până acum, aceste locuinţe nu au fost supuse criteriilor de repartiţie, fiind nevoie să se ia o hotărâre în acest sens.

Suprafaţă extrem de mică
Doar Primăria Hunedoara a împărţit locuinţele de stat în sociale, convenabile şi de necesitate, peste tot, ele fiind denumite doar sociale. În aceste condiţii, s-a făcut o inventariere a locuinţelor de necesitate. Potrivit viceprimarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto), în municipiu, sunt 198 de asemenea garsoniere, care are fiecare o suprafaţă de doar 12,43 metri pătraţi. Familiile cele mai sărace din oraş stau aici, pentru că nu au o altă variantă.”Avem două blocuri cu asemenea garsoniere de necesitate. Sunt sesizări pentru unii care locuiesc aici şi nu şi-au plătit chiria şi utilităţile. Asta, deşi chiria în aceste cazuri este subvenţionată în proporţie de 90 la sută”, a declarat viceprimarul Dan Bobouţanu.

Criterii stabilite de legislativul local
Iată care sunt criteriile stabilite de Consiliul Local Hunedoara pentru acces la locuinţele de necesitate:titularul cererii trebuie să fie major şi să aibă domiciliul pe raza municipiului Hunedoara; titularul şi membrii familie – soţ/soţie, copii şi/ sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia să facă dovada că realizează venituri, care să le permită să plătească chiria şi taxele comune; să nu deţină sau să fi deţinut în proprietate o locuinţă; să nu deţină sau să nu fi deţinut cu contract de închiriere în calitate de titular o locuinţă din fondul locativ de stat; să nu fi înstrăinat sub nici o formă o locuinţă; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura