La Gurasada, au noroc cu Mureşul

Magdalena Şerban

Pentru că şi judeţul nostru este afectat de secetă, unii primari se gândesc cu groază la consecinţe, terenurile oamenilor dând semne de recolte slabe pentru această toamnă. La Gurasada, Mureşul pare să fie un colac de salvare, după cum spune Silviu Nan (foto), primarul comunei.
„În primul rând, cei din satele Gurasada, Gothatea şi Câmpuri Surduc au noroc cu racordul la sistemul centralizat de alimentare cu apă, ne mai trebuind să se gândească de unde şi în ce fel să se aprovizioneze. De asemenea, avem cişmele stradale în comună, iar acolo unde fântânile fac probleme, izvoarele reprezintă o soluţie de compromis. Nu stăm rău, situaţia nu e drastică la noi, dar Doamne fereşte de mai rău. Lunca Mureşului ajută totuşi culturile, pământul fiind alimentat cu apă, chiar dacă nu se poate vorbi de un nivel ridicat şi nici măcar normal al râului”, a spus primarul.
Cât priveşte păşunile, administraţia locală are în păstorire 80 de hectare pe care le întreţine şi curăţă cu banii primiţi de la APIA. Nu au fost concesionate până acum, dar nu este exclus ca acest lucru să se întâmple pe viitor. „Suntem în discuţii cu nişte ciobani, dar mai întâi trebuie perfectat un acord în scris, cu drepturi, dar şi cu obligaţii, după cum e şi firesc. Ei trebuie să-şi assume nişte angajamente, pentru că trebuie plătită concesiunea şi e absolut necesar şi obligatoriu ca păşunile să fie întreţinute”, a subliniat primarul din Gurasada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare