Farmecul fotbalului renaşte… la sate

Ciprian Marinuţ

Patru dintre cele şapte partide disputate, ieri, în turul doi al Cupei României, faza judeţeană, au avut nevoie de prelungiri pentru stabilirea echipei calificate mai departe. Frumuseţea fotbalului din aceste dueluri şi cele două surprize reuşite de grupările din Liga a V-a arată că echipele din mediul rural au tratat cu seriozitate competiţia surprizelor, chiar dacă jocurile au fost programate la mijlocul săptămânii, fapt mai puţin obişnuit la acest nivel.

Meciuri de care pe care

Tragerea la sorţi pentru această etapă a competiţiei s-a făcut în mod dirijat şi pe criterii geografice, astfel că faţă în faţă s-au aflat echipe din ligi valorice diferite. Chiar şi aşa, doar o singură formaţie din Liga a IV-a, eşalonul judeţean de elită, a avut misiune uşoară în meciurile disputate ieri. Este vorba de Aurul Certej, grupare care a strălucit în partida cu Unirea Veţel, câştigând în deplasare cu 6-0. În rest, celelalte şase meciuri au fost echilibrate, unele chiar aprige şi cu suspans în privinţa echipei calificate.
Dacia 2010 Orăştie şi-a onorat statutul de favorită în timpul regulamentar de joc, dar a câştigat cu emoţii, printr-un gol marcat aproape de final, în minutul 78. Gruparea din oraşul Paliei s-a impus cu 3-2 pe frumosul teren al vecinilor de la Mureşul Pricaz, pus la punct de primarul din Turdaş, însă doar după ce a fost condusă cu 1-0 şi 2-1. Cam după acelaşi scenariu s-a derulat şi meciul Cerna Lunca Cernii – CS Ghelari, încheiat cu victoria favoritei din Liga a IV-a, cu scorul de 3-2.

Suspans şi surprize

În schimb, în celelalte partide, suspansul a fost la nivel maxim. Jiul II Petroşani a avut viaţă grea în faţa ambiţioasei lidere din seria 2 a Ligii a V-a, Cetate Răchitova. După 1-1 la finalul celor 90 de minute regulamentare, s-a intrat în prelungiri, iar alb-negrii au câştigat greu cu 2-1. Surpriza rundei a furnizat-o Măgura Pui, care a scos-o din cursă pe campioana sezonului precedent, CS Vulcan. Scorul a fost 0-0 după 90 de minute de joc, iar în prelungiri, Măgura a dat lovitură după lovitură şi a câştigat cu 4-0. Tot la capitolul surprize intră şi reuşita celor de la Key Systemsro Ribiţa, grupare din Liga a V-a, care a eliminat-o pe Zarandul Crişcior, din Liga a IV-a. Scorul a fost egal, 2-2, după 90 de minute, dar în prelungiri, trupa antrenată de Radu Filipaş a stat mai bine fizic şi s-a impus cu 5-3.
Rezultatele complete ale meciurilor de ieri: Key Systemsro Ribiţa – Zarandul Crişcior 5-3, după prelungiri, 2-2 după 90 de minute; Cetate Răchitova – Jiul II Petroşani 1-2 după prelungiri (1-1, după 90 de minute); Streiul Baru – Retezatul Râu de Mori 1-3, după prelungiri (1-1 după 90 de minute); Măgura 2010 Pui – CS Vulcan 4-0, după prelungiri (0-0, după 90 de minute); Unirea Veţel – Aurul Certej 0-6; Cerna Lunca Cernii – CS Ghelari 2-3; Mureşul Pricaz – Dacia Orăştie 2-3.

Show-ul continuă săptămâna viitoare

Alte nouă partide din cadrul turului II al competiţiei se vor disputa miercurea viitoare, 19 septembrie, tot de la ora 16.30, după următorul program: Unirea Gen. Berthelot – CFR Simeria; Dacia Boşorod – Victoria Călan; Hercules Lupeni – Universitatea Petroşani; Victoria Dobra – Aurul Brad; CS Inter Petrila – Minerul Uricani; Agrocompany Băcia – Gloria Geoagiu; Sprint Luncoiu de Jos – Metalul Crişcior; Silva Miracol Hărău – Şoimul Băiţa; AS Sântămăria Orlea – Retezatul Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare