La drumul din Masivul Parâng se va lucra 24 de ore din 24

3 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, s-a aflat în Masivul Parâng, acolo unde se derulează una dintre cele mai importante lucrări de investiţii ale Consiliului Judeţean Hunedoara: modernizarea drumului judeţean 709F Cabana Rusu-Masivul Parâng.
„Sunt foarte mulţumit de ceea ce am găsit pe acest şantier, unde cei de la Strabag lucrează conform graficului pe care l-am stabilit. M-au surprins într-un mod plăcut prin seriozitatea cu care-şi respectă angajamentele asumate, drept pentru care îi felicit pentru modul în care abordează această lucrare. Am aflat că, din 15 iulie, constructorul a luat decizia de a lucra 24 de ore din 24 la acest drum, astfel încât promisiunea că anul acesta drumul să fie finalizat în procent de 85-90 la sută cred că va fi îndeplinită, spre mulţumirea noastră, dar mai ales a operatorilor de turism din zonă şi a turiştilor“, a declarat Costel Avram.
Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lăţimea părţii carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podeţe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranţă.
Proiectul de modernizare a DJ 709F spre Masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 – km 10+352, este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    O veste minunata ! Felicitari !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Invitaţie la Festivalul Frăţia Lupilor

În perioada 5-7 iulie, la Costeşti se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Frăţia Lupilor, organizat de Asociaţia...

Pentru a 47-a oară, moţii se întâlnesc la Dupăpiatră

Peste weekend, la Cheia, în satul Dupăpiatră, din comuna Buceş, va avea loc cea de-a 47-a ediţie a „Întâlnirii moţilor...

Urmează Serbările Comunei Băiţa

Cu atâtea evenimente care au loc în weekend, hunedorenii nu se pot plânge că nu au ce să aleagă. La...

Închide