Invitaţie la Festivalul Frăţia Lupilor

3 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

În perioada 5-7 iulie, la Costeşti se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului Frăţia Lupilor, organizat de Asociaţia Culturală Valea Dacilor, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Orăştioara de Sus, Asociaţia Corporeanima, Asociaţia pentru Tineri Streets şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Hunedoara.

Sculpturi făcute cu drujba, competiţii şi proiecţii de film
Programul propune o incursiune în fascinanta lume a dacilor. Sâmbătă, la ora 11, vor debuta „Întreceri dacice“, un concurs între echipe de copii de până la 15 ani, în cadrul căruia vor fi punctate rezistenţa, forţa, îndemânarea, viteza şi inteligenţa. Cei mari vor putea participa tot sâmbătă, dar de la ora 6, la o excursie de la Sarmizegetusa până pe Vârful Godeanu, muntele sfânt al dacilor. Organizatorii anunţă că întâlnirea va avea loc la ora amintită, în parcarea de la Sarmizegetusa.
În ce priveşte partea de divertisment, ediţia din acest an îi include pe Komakiza – Fierarul dacilor, membrii Asociaţiei Culturale Geto-Dacii din Moldova, ai Asociaţiei Castrum Novis, Lupii Apoulonului, Lupii Sargeţiei, Nimfele Dace Zalău şi Sânzienele de la Boşorod. Publicul se va putea delecta cu proiecţii de film în aer liber (unul dintre cele mai aşteptate fiind 141 A.D Misiune în Dacia), va putea admira sculpturile în lemn făcute cu drujba, atelierul de pictură, dar şi momentele de echitaţie.
„Manifestările de la Costeşti s-au bucurat de un mare succes în ediţiile precedente. Fiind vorba de un proiect local (membrii Asociaţiei Culturale Valea Dacilor sunt chiar localnici, iar preşedinte este Rareş Demian), vrem să devină de tradiţie, de notorietate bucurându-se deja încă de la debut. Doresc să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în organizare şi să-i invit pe hunedoreni să fie prezenţi la un eveniment care se anunţă captivant pentru publicul de orice vârstă”, a afirmat Vasile Marian Inăşescu (foto), primarul comunei Orăştioara de Sus.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pentru a 47-a oară, moţii se întâlnesc la Dupăpiatră

Peste weekend, la Cheia, în satul Dupăpiatră, din comuna Buceş, va avea loc cea de-a 47-a ediţie a „Întâlnirii moţilor...

Urmează Serbările Comunei Băiţa

Cu atâtea evenimente care au loc în weekend, hunedorenii nu se pot plânge că nu au ce să aleagă. La...

S-au făcut primele plăţi în cadrul programului de sprijin pentru cultivarea tomatelor

Ieri, la sediul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara a avut loc o conferinţă de presă în cadrul căreia conducerea...

Închide