La Dobra s-au luat măsurile necesare pentru sănătatea localnicilor

29 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Conducerea din Dobra s-a aliniat vremurilor, ajutând localnicii în lupta comună împotriva noului virus. Starea de urgenţă decretată în România a venit la pachet cu o serie de măsuri ce e musai să fie respectate atât de către populaţie, cât şi de către autorităţi.
„Ne-am conformat ordinelor, adaptând modul de desfăşurare a lucrurilor. Pot intra câte două persoane în primărie, însă cu condiţia ca departamentele vizate să fie diferite. Dacă, de exemplu, ambii vor la Registrul agricol, atunci vor intra pe rând. La intrarea în sediu există soluţie dezinfectantă pentru mâini şi îi rog insistent să o folosească. După ce trece şi perioada asta cu instabilitate atmosferică, vom demara acţiunile de dezinfectare a domeniului public în punctele cu trafic intens, din toate satele aparţinătoare. Însă deocamdată, dacă plouă, se va şterge soluţia cu care s-a stropit şi astfel există riscul să-i fie anulat efectul. La ora actuală avem 12 cazuri de izolare, oameni fiind veniţi din ţări ca Spania, Germania, Italia etc. Nu sunt consideraţi vulnerabili, aşa că şi-au asigurat singuri cele necesare. Avem şi o listă întocmită cu vârstnicii de peste 65 de ani, îi contactăm pentru a verifica dacă au nevoie de sprijin, iar acolo unde nu există telefon, apelăm la rude sau vecini. Am postat înştiinţarea pe reţelele de socializare, pentru o comunicare cât mai amplă. Îi anunţ şi aici că pot să ne solicite sprijinul pentru a le face cumpărăturile absolut indispensabile (pe propria cheltuială, dacă nu sunt catalogaţi a fi în situaţii vulnerabile), aşa cum sunt medicamentele, alimentele, produsele de igienă etc. Noi, cei din primărie, suntem permanent în slujba cetăţeanului, de aceea facem publice numerele de telefon la care putem fi sunaţi: eu, primarul – 0766/083664, secretarul general al primăriei, Violeta Vânătoru – 0766/083669, inspectorul Daciana Daniela Popa – 0766/083667 şi inspectorul Ramona Loredana Inişca – 0766/083685. Facem apel la persoanele fizice, juridice ori ONG-uri ce pot ajuta în acest sens să ne contacteze la tel. 0254/283241 sau pe e-mail la adresa electronică [email protected] De la APIA aşteptăm noi reglementări, dar doar după 6 aprilie. Vin, din nou, cu rugămintea ca lumea să stea în casă. Haideţi să ne gândim la binele celor dragi şi la faptul că şi cei din jurul nostru au familii şi suflet. Haideţi să ne unim forţele şi prin respectarea normativelor să trecem peste acest flagel numit COVID-19”, a declarat Ovidiu Pădurean (foto), primarul din Dobra.
Acesta a mai spus că pentru cetăţenii care nu au posibilitatea să-şi xeroxeze sau să-şi scoată la imprimantă declaraţiile pe proprie răspundere prevăzute de noile ordonanţe militare pentru circulaţia în condiţii excepţionale, s-a găsit o altă soluţie. Exemplare din respectivul document pot fi găsite la sediul administraţiei publice sau la magazinele alimentare din localităţile componente. Totodată, pot fi descărcate din mediul online. La Dobra, serviciul medical este asigurat de medic de familie, există dispensar uman funcţional şi două puncte farmaceutice. (M.Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătut şi jefuit de telefonul mobil

Un hunedorean de 37 de ani a fost atacat în plină stradă de trei tineri. Unul dintre agresori are doar...

Amendată pentru că a fugit din izolare

Nu doar tânăra de 26 de ani, din Aninoasa, care n-a respectat izolarea şi a infectat cu noul coronavirus mai...

Grup de vânători prins la braconaj de mistreţi

În noaptea de 27/28 martie, în baza unor informaţii obţinute şi în cadrul unei acţiuni comune, poliţişti de la Serviciul...

Închide