La Deva, au fost predate beneficiarilor 29 de locuinţe sociale

05 bloc1Andrei Cean

Ieri au fost fost predate beneficiarilor 29 de locuinţe sociale într-un bloc situat pe Aleea Streiului, din cartierul Micro 15 al Devei.
Primăria Deva a preluat iniţiativa reamenajării blocului, după ce a primit oferta de la o firmă privată care din anumite motive nu a mai continuat   construcţia clădirii. Consiliul Local a aprobat oferta de reamenajare a blocului. După spusele primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, lucrările au început acum doi ani, neputând fii terminate. În urma preluării proiectului de către Primăria Deva, construcţia a fost finalizată în două luni şi a costat 247.000 de euro, plus 350.000 lei pentru finisaje.
Clădirea a fost reamenajată şi cuprinde 10 apartamente cu două camere şi 19 garsoniere. Locuinţele s-au dat pe baza unor criterii de prioritate. Potrivit primarului Petru Mărginean, lângă blocul deja dat în folosinţă se vor mai construi încă două blocuri sociale. De asemenea, în zona Grigorescu se află în construcţie două blocuri, care urmează să fie finalizate cel târziu în luna septembrie. Chiria pentru locuinţele sociale va fi de 10 la sută din venitul net al locatarilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare