Actualitate

La Deva a fost activat dispeceratul non-stop pentru deszăpezire

Aproape o mie de tone de sare şi nisip, precum şi 10 tone de clorură de calciu sunt pregătite de firma de salubritate din Deva pentru a fi utilizate în această iarnă pe drumurile şi aleile din oraş, a informat administraţia lo­cală.

 

24 h din 24 h

A fost activat și dispeceratul non-stop pentru perioada de iarnă, acesta urmând să coordoneze activităţile de desză­pe­zire şi de curăţare a căilor de acces din oraş, în timpul sezonului rece. Dispece­ratul pen­tru deszăpezire are program non-stop, până în data de 15 martie 2023.
Compania de salubritate are pregătite opt maşini dotate cu lamă pentru ză­padă şi sărăriţă, două cisterne pentru împrăştiere clorură de calciu lichidă şi un în­cărcător frontal pentru material anti­de­rapant. „Operatorul este disponibil 24 de ore din 24 şi va interveni cu echipele şi utilajele din dotare pentru deszăpe­zirea drumurilor publice, pentru pre­ve­nirea şi combaterea poleiului cu material antiderapant, pentru curăţarea gurilor de scurgere, pentru transportul zăpezii, precum şi alte activităţi specifice pre­vă­zute în contract. Drumarii au pe stoc 454 tone de sare, 529 tone de nisip şi 10 tone de clorură de calciu lichidă. Sto­curile de material antiderapant vor fi su­pli­mentate în funcţie de condiţiile meteo”, a precizat Primăria Deva. Firma care asigură deszăpezirea primeşte zilnic prognoza meteo de la Ad­mi­nis­tra­ţia Naţională de Meteorologie pentru a putea interveni din timp, atunci când situaţia o impune. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura