La Brad, s-a redeschis strada centurã, complet reabilitatã

Inaugurare drum Brad Cazacu 5Ieri, la Brad, s-a inaugurat strada Decebal din municipiu (centura oraşului), care a beneficiat de ample lucrări de reabilitare,  pe o lungime de 2,1 kilometri.  Investiţia a avut la bază o finanţare obţinută prin REGIO – Programul Operaţional Regional 2007-2013, în valoare totală de 4.148.706,75 lei, din care 3.111.425,50 lei a reprezintat parte nerambursabilă. Proiectul a mai inclus reabilitarea trotuarelor adiacente, racordarea drumurilor laterale, montarea de indicatoare rutiere şi realizarea de marcaje, contribuindu-se astfel la asigurarea tranziţionării localităţii în condiţii de siguranţă.
La eveniment au luat parte reprezentanţi ai administraţiei locale în frunte cu edilul-şef Florin Cazacu, prefectul judeţuilui, Sorin Vasilescu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională – ADR Vest, Sorin Maxim, precum şi reprezentanţi ai poliţiei, ai constructorului, cetăţeni din municipiu. „Am promovat acest proiect acum cinci ani, iar lucrările au fost începute în septembrie 2014 şi s-au terminat acum. Prin finalizarea investiţiei, putem spune că a crescut simţitor calitatea vieţii locuitorilor care au proprietăţi în proximitatea acestei străzi, fiind asigurat traficul corespunzător. Mai vreau să spun că intenţionăm să mai executăm câteva proiecte în vederea accesării de fonduri europene pe partea de mobilitate urbană, piste de biciclete, reţele rutiere, dar şi iluminat public pe bază de becuri tip LED, pentru un consum redus de energie. De asemenea, avem în desfăşurare un program de reabilitare a reţelelor de energie termică din municipiu, fondurile fiind obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a precizat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.
„Calvarul cu care se confruntau atât locuitorii oraşului, cât şi cei care îl tranzitau a luat sfârşit. Aşteptăm ca DN 76 să poată fi circulabil din această iarnă pe asfalt (chiar dacă nu se vor finaliza lucrările), iar de mâine se va deschide circulaţia pe ambele sensuri,  pe podul de la Şoimuş”,  a precizat Sorin Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare