L-au judecat pentru uciderea lui Darius Şendroiu, dar l-au achitat

Adriana Năstase

După aproape cinci ani de la moartea lui Şendroiu Darius (foto dreapta), fiul omului de afaceri Ioan Şendroiu, instanţa de fond a dat sentinţa în dosarul de ucidere din culpă. Ju­de­cătoria Haţeg l-a achitat pe poliţistul Ho­raţiu Onescu (foto stânga) de toate acuzaţiile şi a respins pretenţiile civile formulate de păr­ţile vătămate din dosar. Hotărârea ju­de­cătoriei nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Două focuri de armă
„Achită pe inculpatul Onescu Horaţiu de sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de uci­dere din culpă. (…) Respinge, ca neîn­te­me­iate, pre­ten­ţiile civile formulate de părţile ci­vile. Chel­tu­ielile judiciare in suma de 2.000 de lei ră­mân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.
Tânărul a fost împuşcat la o partidă de vâ­nă­toare, în seara zilei de 7 octombrie 2016, în zona Alun-Boşorod, din Munţii Şureanu, în Fondul de vânătoare 50 Ursici. La partida de vânătoare au participat alte opt persoane, printre care poliţistul Horaţiu Onescu, fost şef de post al comunei Boşorod.
Conform anchetatorilor, Şendroiu Darius a fost împuşcat cu două focuri de armă, iar un glonte l-a nimerit în zona gâtului. Şendroiu jr. s-ar fi aflat într-un copac, în momentul în care a fost împuşcat. Circumstanţele în care s-a pro­dus accidentul de vânătoare au iscat nu­me­roase controverse la acea dată, iar surse din anchetă susţineau că autorul faptei a de­cla­rat că ar fi confundat victima cu un mis­treţ.
La faţa locului a fost solicitată o am­bu­lanţă, însă, tânărul nu a mai putut fi salvat. Gloan­ţele i-au provocat leziuni incompatibile cu viaţa, medicii nemaiputând decât să cons­tate decesul acestuia.
În acest caz, a fost deschis dosar penal pen­tru ucidere din culpă, cercetările fiind e­fec­tuate, iniţial, sub coordonarea procuro­rilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ha­ţeg. Ulterior, dosarul a fost transmis la Parche­tul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, deoa­rece suspectul avea calitatea de poliţist. Instrumentarea dosarelor în astfel de cazuri aparţine procurorilor de la Parchetele de pe lângă tribunale.

Partidă legală de vânătoare
Principalul suspect în dosar a fost poliţistul Horaţiu Onescu. Anchetatorii au constatat că partida de vânătoare a fost organizată cu res­pectarea tuturor normelor legale. În luna iulie 2017, dosarul a fost trimis în judecata de fond la Judecătoria Haţeg. Pe parcursul judecării dosarului, au fost audiaţi mai mulţi martori, fiind admisă şi efectuarea unei expertize.
În baza probelor administrate în dosar, Ju­de­cătoria Haţeg a pronunţat sentinţa de achitare, sentinţă care a fost atacată cu apel.
La data la care a fost ucis, Şendroiu Darius avea 26 de ani şi se ocupa de administrarea unor afaceri de familie. Tânărul administra com­plexul de agrement „Steaua Mureşului”, de lângă Simeria.
Poliţistul Horaţiu Onescu a fost transferat pe o funcţie de execuţie la o altă subunitate de poliţie din judeţ, decât cea de la Boşorod, unde a fost şef de post.

One thought on “L-au judecat pentru uciderea lui Darius Şendroiu, dar l-au achitat

  • 19 mai 2021 la 8:59
    Legătură permanentă

    F bine. Ma bucur. Merita aceasta veste proasta Sendroiu senior. Un excroc ordinar acest Sendroiu senior.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.