Sport

KARATE. Miruna Mălăuță: Vreau o medalie la Jocurile Europene de la Cracovia

Karatele WKF a devenit una dintre dis­ciplinele sportive cu rezultate deo­sebite la nivel național, iar sportivii din Valea Jiului aduc lună de lună rezultate importante de la com­petițiile de nivel internațional și na­țional la care participă.
Astfel, sportiva Miruna Mălăuță (foto) este vârful de lance al kara­tiștilor de la CS Poli Katate, cea care anul acesta a adus puncte prețioase la nivel mondial pentru România. Ea a fost declarată cea mai bună sportivă senioară a acestei entități sportive. Așa că nu am ratat o discuție cu spor­tiva din Petroșani.

Reporter: Cum a fost anul compe­ti­țional 2022 pentru Miruna Mălăuță?
Miruna Mălăuță: A fost un an plin, deoarece am început pregătirea pen­tru sezon din luna ianuarie și am par­ti­cipat încă de atunci la o competiție de nivel ridicat, Karate seria A în Spania, la Pamplona. Am continuat cu o serie de întreceri naționale și apoi alte par­ticipări la competiții internaționale. A fost un an încărcat, greu, cu rezultate bune mai ales pe final de an. Am ob­ținut un loc trei la etapa din In­donezia, la Jakarta, pentru care mă bucur foar­te mult. În Indonezia a fost o com­petiție din seria A la care au participat cei mai buni sportivi din lume, mulți dintre ei fiind medaliați la nivel mondial.

Reporter: Cum a fost acolo, te-ai a­daptat condițiilor de antrenament, con­curs, cu mân­carea lor?
Miruna Mălăuță: Da, m-am adaptat mai ușor. Eu am o abilitate de a mă adapta mai ușor la aceste condiții și a fost bine până la urmă. E bine ca un sportiv să aibă un plan nutrițional bine pus la punct, bine stabilit, iar cei din organizarea competiției au făcut tot ceea ce trebuie pentru a ne asigura condiții bune de concurs.

Reporter: Anul 2023 se anunță foarte important din puncte de ve­dere competițional, cu bătaie lungă pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Ce ne spui despre ceea ce vine?
Miruna Mălăuță: Va fi un an com­pe­tițional greu, încărcat, iar eu voi relua pregătirile chiar de la început de an. Voi face o deplasare la Cairo, în Egipt, la o etapă din Karate Premier League, unde vor fi prezenți primii 32 de kara­teka din lume la fiecare categorie. Men­ționez că această competiție con­tează pentru Jocurile Europene din Polonia, de la Cracovia, din luna iulie.

Reporter: Ce face Miruna Mălăuță în afara faptului că merge la antre­na­mente, se pregăteşte pentru concur­suri?
Miruna Mălăuță: În afară de asta, Miruna Mălăuță merge la facultate, sunt studentă la Universitatea de Edu­cația Fizică și Sport din București, am scutire, sunt cu frecvență redusă, deci 80 la sută, scutire deoarece sunt sportivă de performanță. Fac două antrenamente pe zi, scutirea de la cursuri mă ajută să îmi organizez tim­pul de pregătire, merg la recuperare pentru că am nevoie de acest lucru, la întâlniri nu prea am timp, deoarece mă axez acum pe pregătirea mea com­pe­­tițională și sportivă, pe cariera mea. Vreau să fiu cea mai bună și de aceea, dau totul în lupta de pe tatami.

Reporter: Am auzit că vrei să fii și un foarte bun an­trenor de karate?
Miruna Mălăuță: Da, aș vrea să fiu, în viitor, să antrenez copii, să le ofer din experiența mea acu­mulată de-a lun­gul anilor și din com­pe­ti­ți­i­le la care am par­ti­ci­pat. Se va în­tâmpla lu­crul acesta, dar nu foarte curând. Tinerii au nevoie de un parcurs în pregătire ne­în­tre­rupt iar eu, fiind mereu la com­pe­tiții, în cantonamente, fiind ple­cată în alte țări la con­cursuri, ar fi cam greu ca să îi an­trenez. Dar pe viitor va fi o activitate pentru care mă pregă­tesc de pe acum.

Reporter: Eu îți doresc acum un sin­gur lucru de care ai ne­voie – sănătate și apoi succes la marile competiții la care vei fi prezentă!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura