KARATE. Matei Martinesc, o nouă stea, un nou campion, o nouă revelație

Sâmbătă s-au desfășurat, la Alba Iulia, întrecerile unei noi ediții a tra­di­ționalei competiții de nivel național Cupa „Alba Carolina”, la care au fost prezenți peste 300 de sportivi re­pre­zentând majoritatea secțiilor de performanță din țară.

O salbă de medalii
Secțiile reunite de la Deva și Hunedoara a clubului Champions Club Karate au prezentat în concurs 35 de sportivi care au revenit acasă cu 70 de medalii (din care 29 de aur, 13 de argint și 28 de bronz), la finalul concursului sportivii hunedoreni clasându-se pe locul secund în ierarhia clu­burilor. Au cucerit câte două medalii de aur în pro­be­le de kata și kumite indi­vi­dual, la diferite cate-
gorii de vârstă: Ariana Sârbu,
Matei Martinesc (foto), Melissa Drăgan, Alesia Sârbu, Ayana Bejanaru, Sofia Tunaru Sofia și Kevin Moț. Câte o medalie
de aur la palmaresul clubului
au adus: Nichols Sârbu, Andrei Melnic Tudor, David Chirițoiu, la kata, Denisa Cărăbuș, Damian Ceucă, Adelina Simina și Delia Martin toți în probele de kata, iar la kumite aurul a fost adus de Alexandra Macovei, Carina Pascal, Lucas Abrudan, Serena Pascal și Eric Rad. Medalii de argint la kata în aceste întreceri au cucerit sportivii: Ana Maria Popa, Mirela Popa, Lucas Abrudean, Bianca Pop, David Mastacan și Diana Andrei, iar la kumite, Ianis Abrudean, Sevda Ciorăscu, Damian Ceucă, Patricia Badea. O parte dintre sportivii de la secțiile din Hunedoara și Deva a cucerit medalii de bronz, după cum urmează: la proba de kata individual-Roland Gherghey, Ianis Abrudean, Alexandra Macovei, Ianis Sârbu, Andreas Pascal, Serena Pascal, Eric Rad, Elisei Petroescu, Cristina Suciu, Sevda Ciorăscu, Gloria Mastacanu, Andrei Cîrjan, Carina Pascal și Patricia Badea, iar în proba de kumite Ana Maria Popa, Nicholas Sârbu, Roland Gherghely, Andrei Tudor Melnic, Ianis Sârbu, Bianca Pop, Andreas Pascal, Elisei Petroescu, Alice Răzvan, David Chirițoiu, Cristina Suciu, Adelina Simina, Andrei Cârjan, Diana Andrei și Delia Martin. Echipa de kata a clubului, alcă­tuită din Alexandra Macovei, Alesia Sârbu și Ayana Bejenaru, a cucerit medalia de aur.
Toți acești tineri spor­tivi sunt pregătiți de sensei Larisa Militaru,
la Deva și de sensei Adrian Crețu, la Hunedoara, iar pen­tru secția din Deva menționăm că Matei Martinesc este noul campion, care calcă de pe acum pe ur­mele fratelui său, multiplul campion mondial și european la karate, Mihai Martinesc.