Sport

HANDBAL FEMININ. Victorie meritată, goluri spectaculoase, spectatori mulțumiți

Derby-ul seriei C din Divizia A la handbal feminin, în care s-au întâlnit for­mațiile CSM Deva și CS Uni­ver­si­tatea Cluj (ambele calificate în barajul de promovare pentru Liga Florilor), s-a încheiat cu o victorie de palmares pentru handbalistele noastre.

Din poartă-n poartă
Jucătoarele din Cluj Napoca au con­dus doar la debutul partidei, după care CSM Deva a preluat controlul și a reușit gol după gol, spre deliciul celor 600 de spectatori veniți la Sala Sporturilor. În stilul demonstrat la ultimele meciuri, echipa din Deva s-a distanțat pe tabela de marcaj, iar la pauză a intrat la ves­tiare, cu un avantaj de patru goluri, la ju­mă­tatea meciului scorul fiind de 16-12 în favoarea gazdelor. La reluarea jocului, echipa din Cluj a pierdut ritmul, iar CSM Deva și-a mărit avantajul de pe tabela de marcaj. La final jocului am înregistrat o victorie meritată, cu scorul de 32-21 pen­tru gazde dar și două goluri spec­ta­culoase înscrise din poartă în poartă, de portarul Andreea Năstase și de Andreea Tetean.

Mai greu decât s-a văzut
Evoluția din jocul cu CS Universitatea Cluj i-a mulțumit pe cei din staff-ul tehnic de la CSM Deva, care prin vocea antrenorului principal, prof. Daniel Gheorghe, consideră că meciul a fost mult mai greu decât diferența arătată pe tabelă. „A fost un meci mult mai greu decât arată scorul de pe tabelă, ținând cont că s-au întâlnit primele două e­chipe clasate în serie. Felicit jucătoarele care au înțeles că fără muncă și de­ter­mi­nare în teren, nu se poate face per­for­manță. Consider că noi am făcut un meci bun, mai ales în repriza secundă. Am rulat tot lotul de jucătoare de care dispunem, lucru care mă bucură, iar fetele și-au făcut datoria pe teren. Deci, nu pot decât să mă bucur de rezultat și să fiu mulțumit de evoluția fetelor noas­tre”.
În etapa a XVII-a, penultima din se­zo­nul regular, CSM Deva va juca, în de­pla­sare, la Arena Târgu Mureș. Apoi, cam­pio­natul va fi întrerupt circa o lună, pen­tru acțiuni ale echipelor naționale de hand­bal feminin, etapa finală din se­zo­nul regular urmând a se desfășura în ultima decadă a lunii viitoare, când CSM Deva va întâlni, pe teren propriu, pe Gloria 2 Bistrița, altă echipă ce nu va participa în play-off-ul de accedere în Liga Florilor. În ceea ce privește barajul de promovare, în care vor participa pri­mele două clasate din cele trei serii ale Diviziei A de handbal feminin, plus cele mai bune două clasate de pe locul trei, „țintarul”, datele exacte și locul de des­fășurare vor fi stabilite după încheierea sezonului regular.
CSM Deva a jucat cu A.Năstasă (1 gol), Ana Inculeț – A.Tetean (6 goluri), D, Toader (5), Croitoru, Lisewska, Malac, Șamanț, Vlădășel (fiecare câte 3 goluri înscrise), Deaconu,Petrescu (ambele câte 2), Sara Racho (1), Alexandra Orșivschi. Pe bancă: Dalia Cîmpean, Bianca Cherecheși. Staff: Daniel Gheorghe (antrenor principal), Valentina Ardean Elisei (antrenor se­cund), Olivia Nanu (antrenor cu por­tarii), Diana Tamaș (kinetoterapeut).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura