Sport

Karate de… 14 carate

Ciprian Marinuţ

Sportivii de clubul Heian Deva-Veţel au dovedit şi la „Cupa Junior”, de la Timişoara, că medaliile cucerite la campionatele europene şi naţionale sunt pe deplin meritate. Karatiştii antrenaţi de Marius Biji au impresionat prin precizia tehnicilor şi viteza execuţiilor, obţinând 11 medalii de aur, patru de argint şi cinci de bronz.

De la sport, la artă

Proba de kata (lupta imaginară cu un adversar), în care competiţiile de karate sunt cel mai aproape de spiritul adevărat al artelor marţiale, le-a adus devenilor 14 medalii. Campionii europeni la kata, Andra Daniliuc, Sabrina Groza şi Robert Ghena au dus sportul aproape de artă şi la competiţia adresată sportivilor sub 18 ani de la Timişoara şi au cucerit medaliile de aur. Andra Daniliuc (16 ani) a făcut un concurs perfect, obţinând pe lângă aurul de la kata individual, aur la kumite (lupta cu un adversar real) şi aur la kata echipe. Robert Ghena (12 ani) a dublat aurul de la kata cu un bronz la kumite, iar Sabrina Groza (16 ani) a cucerit aur la kata echipe şi argint la kata individual.

Şi începătorii au fost pe podium

Rezultate bune au obţinut şi sportivii din generaţia „nouă” (care fac karate de doar unu-doi ani) a clubului Heian Deva-Veţel. Noemi Gîga Todea (11 ani) a plecat cu medalia de aur atât la kata individual, cât şi la kata echipe. Luiza Ciubotaru (16 ani) s-a clasat pe locul I la kata echipe, Mihai Sîrb (15 ani) a obţinut medalia de bronz la kata individual, iar Darius Olar (18 ani) s-a situat pe poziţia secundă la kumite individual. Denisa Pădurean (opt ani) şi Iulian Lup (15 ani) au fost pe podium în ambele probe la care au participat, obţinând argint la kata şi bronz la kumite, Maria Feretti (9 ani) a luat aurul la kumite, iar Ecaterina Sgondea (16 ani) a obţinut medalie de bronz la kumite.

La „Cupa Junior”, au participat peste 150 de sportivi de la 10 cluburi din zona de vest a ţării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura