Karate „artistic” la Heian Deva

04 x 2 oana tomiuc

Ciprian Marinuţ

Lecţiile” prezentate de timişoreanca Oana Tomiuc (foto), invitata de „gală” a stagiului de pregătire organizat de clubul Heian Deva, au „disecat în patru” metodica antrenamentelor de kata, conducându-i pe participanţi mai aproape de spiritul adevărat al artelor marţiale.

Aceleaşi tehnici, altă abordare
Specialista în kata, Oana Tomiuc, centura neagră trei dan, invitată de Marius Biji, preşedintele clubului Heian Deva, pentru a prezenta o altfel de abordare a antrenamentelor de kata şi-a onorat renumele de „artistă” a… artelor marţiale. Campioană internaţională a Europei şi medaliată la Campionatele Panamericane din Brazilia, Oana i-a „hipnotizat” pe participanţi prin modul diferit de executare a antrenamentelor. Timişoreanca a condus pregătirea în aşa fel, încât i-a determinat pe sportivii prezenţi să execute cu fidelitate, eleganţă şi armonie tehnicile, eliminând aproape total spiritul competiţional al karatelor. „Oana a îmbinat metode universale de pregătire cu strategiile speciale învăţate de la renumitul maestru italian Mirio Mannini, cu care ea s-a antrenat, şi i-a vrăjit pe toţi sportivii prezenţi. A insistat pe acurateţea tehnicii şi a mişcării şi a dus la un nivel superior modul de abordare al pregătirii la kata”, a spus Marius Biji, preşedintele clubului Heian Deva.
Stagiul organizat de clubul Heian s-a desfăşurat la sala de sport a Colegiului Naţional „Traian” Deva şi s-a bucurat de prezenţa a peste 100 de sportivi de la Heian Deva, Empi Brad şi Budo Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.