Jurnalistul Robert Vagner a intrat în greva foamei

25 septembrie 2017 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Jurnalistul Robert Vagner (foto), din Petroşani, a început, ieri, greva foamei în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara. Motivul pentru care s-a decis să recurgă la această formă extremă de protest este descoperirea pe care a făcut-o în urmă cu câteva zile. Acesta susţine că şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, a comandat să i se fabrice un dosar penal, putând proba această afirmaţie cu documente.
„Nu am nimic personal cu Liviu Dumitru”
Relaţia dintre Robert Vagner şi şeful IPJ Hunedoara a devenit una contondentă, după ce jurnalistul a publicat pe un site de ştiri pe care îl administrează anchete despre activitatea comisarului şef Liviu Dumitru. De fiecare dată, Vagner a arătat că nu are nimic personal cu Dumitru şi că a dat curs articolelor de presă pe baza informaţiilor şi documentelor primite din interiorul Inspectoratului, de la poliţişti. Subordonanţii şefului IPJ Hunedoara i s-au plâns jurnalistului că Dumitru îşi exercită abuziv funcţia, dându-i numeroase exemple în acest sens.
Acum, devenit din „vânător” – „ţintă”, Vagner declară că va face greva foamei, până când şeful IPJ Hunedoara va fi demis de către structurile superioare. „Voi face greva foamei până când conducerile Ministerului Afacerilor Interne şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) vor lua o decizie. De un an de zile trag semnale de alarmă, la rugămintea unor poliţişti. Nu pentru că Vagner ar avea ceva, pentru că eu nu am nimic personal cu Liviu Gabriel Dumitru. Dar poliţiştii îmi semnalează diverse abuzuri: o biserică ridicată ilegal în curtea Inspectoratului, un heliport. Poliţiştii sunt disperaţi că sunt puşi să facă lucruri ilegale. (…) După toate acestea, Dumitru a încercat să-mi facă un dosar penal, pe care nu l-a înregistrat la Parchet. Încearcă să-mi facă un dosar penal abuziv. În urmă cu trei luni a început să facă verificări la instituţiile cu care am contracte pentru publicitate, cărora le-a cerut documentele de colaborare cu firma mea. Atunci am realizat că mi se pregăteşte ceva”, a declarat Robert Vagner. Acesta a mai spus că lui nu i-au fost cerute de către instituţiile competente documentele firmei, în baza căreia administrează site-ul unde a publicat anchetele.
Jurnalistul a intrat în greva foamei ieri, după ora 11.00. La scurt timp a fost invitat de către conducerea IPJ Hunedoara la discuţii. Vagner, la rândul său, a solicitat ca întrevederea să se desfăşoare în prezenţa presei, pentru că are să-i adreseze mai multe întrebări comisarului şef Liviu Dumitru, la care aşteaptă de mai mult timp răspunsuri. Dar, solicitarea sa n-a fost admisă.
Ce spune IPJ Hunedoara
În cursul zilei de ieri, IPJ Hunedoara a transmis un comunicat în care trata situaţia jurnalistului Robert Vagner, fără a face referire la acuzaţiile acestuia.
„Referitor la forma de protest la care a recurs astăzi, în faţa sediului IPJ Hunedoara, un cetăţean din municipiul Petroşani, Biroul de Presă al IPJ Hunedoara este împuternicit să facă următoarele precizări: După ce a luat act de nemulţumirile cetăţeanului, care s-a recomandat ca reprezentant al unui trust media şi s-a exprimat public şi prin intermediul unei publicaţii on-line, conducerea IPJ Hunedoara şi-a manifestat întreaga disponibilitate spre dialog şi consiliere, în vederea identificării unei soluţii legale la doleanţele bărbatului, care, însă, a refuzat dialogul. Precizăm faptul că toate sesizările anterioare ale acestuia au fost înaintate, spre soluţionare, structurilor competente. Reiterăm faptul că activitatea IPJ Hunedoara se desfăşoară cu respectarea strictă a procedurilor în vigoare şi are la bază principiul legalităţii, al supremaţiei legii, potrivit căruia «nimeni nu este mai presus de lege» (art. 16, alin. 2 din Constituţia României), al respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului”, se precizează în comunicatul trimis redacţiei.
Reamintim că tot pe tema articolelor publicate de Vagner pe site-ul său, Liviu Dumitru a intentat un proces în instanţă având ca obiect „acţiune în constatare”, pârât fiind jurnalistul din Valea Jiului. Robert Vagner are o experienţă de 15 ani în mass-media, este corespondent pentru o televiziune naţională, având şi propriul site de ştiri pe care îl administrează.

Loading...

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Danut spune:

  Bravo Robert. Te sustinem. Nu te lasa . Pina la urma vei cistiga. Fii tare.

 2. Tudor Miclovan spune:

  Cum adică a ridicat biserica ilegal ? Pentru asta faci greva foamei ? Înseamnă că nu ai nici un Dumnezeu. Probabil ești ateu, Și în acest caz ar trebui să respecți credința. De fapt, prin asta tu vrei să influențezi cursul procesului și să atragi simpatia opiniei publice. E o mare nesimțire ce faci. De ce nu aștepți verdictul justiției ? Ți-e frică de o sentință în defavoarea ta ?

 3. Liviu Barbu spune:

  Natalia dragă, televiziunea la care este corespondent preopinentul nu este națională. Faptul că emite în așa fel încât poate fi receptată pe întreg teritoriul țării noastre nu înaeamnă de loc că este națională. Și nu este națională deoarece nu este echidistantă ci este una partizană. Toate acestea mă determină să nu cred nici în imparțialitatea jurnalistică wagneriană.

 4. Cristian spune:

  Ce chestie.Păi dacă nu ai nimic de ascuns ce te deranjeaza că ai un dosar in care se va pronunța un judecător sau mai mulți.Sau ai vreun schelet prin dulăpior?

 5. Lute care te..... spune:

  Pai bine mai slugoiule, acum cand nu mai ai material de presa furnizat ilegal de catre infractorul Traian Berbeceanu, te-ai apucat sa faci greva foamei?
  Poate ne spui si cum ai intrat in posesia inregistrarilor telefonice dintre Margan si Pera sau Berbeceanu si Pera, precum si al altor materiale confidentiale care faceau obiectul unor anchete ale politiei romane.
  Sa fie infractorul Traian Berbeceanu unul dintre acei politisi care trag semnale de alarma in speranta ca va reusi sa “rezolve” inca un caz spectaculos care il va pune din nou in lumina reflectoarelor?

 6. Danut spune:

  Bine zis Lute. Felicitari.

 7. goe spune:

  TOPUL PRADUITORILOR 2017

  1. Frace
  2. Frace
  3. Frace
  4. Litera
  5. Pera
  6. Margan
  7. Vali Orfanu
  8. Pulasa

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Satelitul” Devei a încurcat liderul Ligii a IV-a

CNS Cetate II Deva a reuşit surpriza începutului de sezon, remizând pe teren propriu în faţa campioanei en-titre şi totodată,...

Naţionala de futsal joacă meciul decisiv pentru calificarea la EURO 2018

Echipa naţională de futsal va juca azi, la Tbilisi, împotriva reprezentativei Georgiei, returul barajului de calificare la Campionatul European din...

West Deva a obţinut prima victorie în Liga a II-a de futsal

La doar patru zile de la debutul în Liga a II-a de futsal, West Deva a obţinut şi primul succes...

Închide