Juratoni va boxa la Euro 2013

04 x 1 juratoniCiprian Marinuţ

Pugilistul devean Bogdan Juratoni (foto), legitimat în prezent la Dinamo, este pe lista Lotului naţional de box care va participa la Campionatele Europene de seniori, de la Minsk (1-9 iunie). Componenţa oficială a echipei României pentru întrecerea continentală va fi supusă aprobării Biroului Federal al F.R. Box, în şedinţa programată azi, la Bucureşti.

Şase pentru Europa
Boxul românesc va fi reprezentat la ediţia 2013 a Campionatelor Europene de şase pugilişti. În Lotul României, care va fi supus, azi, aprobării Biroului Federal al FR Box, se află şi pugilistul devean Bogdan Juratoni, legitimat la Dinamo. Juratoni este unicul boxer român participant la Jocurile Olimpice „Londra 2012”, iar la competiţia continentală, va boxa la categoria 75 kg. El se menţine pe lista pentru Euro 2013, deşi nu are o relaţie foarte bună cu Marian Simion, antrenorul coordonator al Lotului României. Alături de devean, din lotul tricolor mai fac parte: Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa) la 49 kg, Răzvan Andreiana (CS Dinamo) la 57 kg, Alexandru Cuciureanu (CSM Bacău 2010) la 60 kg, Orlando Chirvase (CSM Bacău) la 69 kg şi Nistor Mihai (CSM Bacău 2010) la +91 kg.

O speranţă oficială, nici un obiectiv
Antrenorul Marian Simion a afirmat că Mihai Nistor, de la categoria +91 kg, are cele mai mari şanse la o medalie, dar că acest obiectiv nu este unul obligatoriu pentru el şi FRB. „La supergrea, avem şansele cele mai mari de a obţine o medalie prin Mihai Nistor. Numai să fie sănătos şi în cea mai bună formă la ora începerii campionatului. Îmi doresc o tragere bună la sorţi şi sperăm să facem treabă. Ar fi absurd, ca după 3-4 luni de pregătire, să mi se ceară un obiectiv. Băieţii au făcut pauză doi ani, de când nu au mai participat la competiţiile internaţionale, iar eu, acum, i-am adus în cea mai bună formă care se putea, după câteva luni. Noi ne gândim la Jocurile Olimpice, nu avem obiectiv nici la CE şi nici la CM în acest an. Trebuie să formăm o echipă care să ne poată reprezenta cu succes la Olimpiadă”, a spus tehnicianul, fost vicecampion olimpic la JO de la Sydney. Dincolo de previziunile antrenorului, Bogdan Juratoni şi alţi componenţi ai Lotului României au muncit serios la antrenamente şi îşi doresc medalii în ringul continental.

Război rece intern
Lotul României s-a pregătit în ultimele 3-4 luni sub comanda lui Marian Simion, însă relaţiile dintre el şi o parte a pugiliştilor au fost tensionate. Situaţia a dat în clocot înainte de Paşti, când patru pugilişti, între care şi Bogdan Juratoni, au părăsit cantonamentul, nemulţumiţi de stilul de pregătire şi atitudinea antrenorului Marian Simion. Sportivii au revenit în cantonament la intervenţia FRB, după ce li s-a promis că după Campionatul European activitatea la Lotul Naţional se va reorganiza. Lotul de seniori al României va pleca pe 30 mai la Minsk, în Belarus, iar până atunci, va continua pregătirea la Bacău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare