Sport

Juratoni, lăudat de Doroftei

11 juratoni2013Ciprian Marinuţ

Pugilistul devean, Bogdan Juratoni (foto), legitimat la Dinamo Bucureşti, a fost lăudat de preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, după ce a obţinut dreptul de a participa la Campionatele Mondiale, care vor începe mâine, în Kazahstan.

Merita calificarea
Cel mai titrat boxer român, Bogdan Juratoni, medaliat cu bronz la Mondialele de la Baku în 2011 şi cu argint la Europenele de la Minsk în 2013, a obţinut calificarea în lot, după un meci de selecţie cu Cătălin Paraschiveanu, la categoria 75 kg. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat că pugilistul devean merita un loc în lotul României pentru competiţia mondială. „Juratoni a demonstrat încă o dată că este Juratoni şi că merită să aibă un loc în echipa naţională care va participa la Mondiale”, a spus fostul campion mondial WBA.

Cu gândul la medalii
Leonard Doroftei a precizat că aşteaptă o medalie de la cei cinci pugilişti care ne vor reprezenta ţara la Mondialele 2013 de la Almatîi (Kazahstan), unde se va înregistra un record de participare, 576 de boxeri din 113 ţări. „Avem cinci sportivi, în care credem că vor reuşi să ajungă cât mai sus. Eu sunt optimist, toţi sunt pregătiţi şi au şansa lor de a veni cu o medalie. Acum, nu depinde numai de ei şi de cum s-au pregătit, depinde şi de arbitri, de cei din jurul ringului. Noi ne dorim o medalie cât mai strălucitoare. Un aur sau două medalii de bronz ar fi bune pentru noi. Sau măcar o medalie de bronz, pentru că avem nevoie de o medalie neapărat, fiind vorba de un campionat mondial’’, a declarat Leonard Doroftei.
La Campionatele Mondiale din Kazahstan, programate în perioada 11-27 octombrie, România va participa cu boxerii: Ovidiu Berceanu (CSM Reşiţa, cat. 49 kg), Răzvan Andreiana (CS Dinamo, 56 kg), Cătălin Gheorghe (CSM Ploieşti, 60 kg), Bogdan Juratoni (CS Dinamo, cat. 75 kg) şi Mihai Nistor (SCM Bacău, +91 kg).
Pugiliştii români vor pleca pe 11 octombrie către Kazahstan, iar Doroftei li se va alătura de la jumătatea competiţiei şi va continua demersurile de normalizare a relaţiilor cu AIBA: „Trebuie să le arătăm că facem box, că participăm, nu trebuie să ne programăm noi, ne vor chema ei să vorbească cu noi. România a fost o forţă în boxul mondial şi aşa cum noi avem nevoie de ei, şi ei au nevoie de noi”, a spus Doroftei, care se apropie de împlinirea unui an de când a fost ales preşedinte al FR Box, în 23 noiembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.