Juniorii U 19 de la West Deva s-au calificat la turneul final al Cupei României

18 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Duminică, la Işalniţa s-a jucat partida retur din optimile de finală ale Cupei României Juniori U-19 dintre Forţa Oltenia Craiova şi West Deva.

În urmă cu două săptămâni, în partida tur de la Deva, echipa locală a câştigat cu 7 – 5, după un meci tensionat, iar jocul retur s-a anunţat dificil pentru deveni, dar aceştia au câştigat meritat cu 3 – 1 şi în deplasare şi s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei.
În această perioadă West Deva renunţat la doi jucători de top care au primit acceptul să evolueze la campioana României de seniori, Informatica Timişoara (Andrei Grosu şi Zabar Kovacs) şi a venit de la concitadina Autobergomo Deva, cu acceptul conducerii acestui club, Bogdan Pieptea, unul dintre cei mai buni juniori deveni. Acesta şi cu Andrei Vesa au participat săptămâna trecută la un cantonament organizat de către FRF cu lotul U 19, care se pregăteşte pentru preliminariile Campionatului European care se va desfăşura în Macedonia între 26 şi 30 martie.
Conform regulamentului competiţiei de juniori, câştigătoarele din optimile de finală s-au calificat la Turneul Final al Cupei României U-19, care se va disputa în sistem eliminatoriu, cu sferturi de finală, semifinale, finală. Împerecherea echipelor se va face prin tragere la sorţi, ţinând cont ca în sferturile de finală să nu joace două echipe care fac parte din aceeaşi serie regională.
Turneul final se va desfăşura într-o localitate stabilită de Comisia de Fotbal în Sală a FRF. Cluburile care doresc să organizeze turneul final al Cupei României vor depune oferte de organizare, urmând ca acestea să fie analizate de Comisia de Fotbal în Sală şi Fotbal pe Plajă din cadrul FRF, aceasta hotărând locaţia de desfăşurare a turneului final. Echipele participante la turneul final vor primi un sprijin financiar suplimentar din partea FRF.
Alături de West Deva au mai obţinut calificarea la turneul final United Galaţi, Informatica Timişoara, Bukovina Vicov, CSM Târgu Mureş, KSE Târgu Secuiesc, Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ şi FK Odorheiu Secuiesc.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo a câştigat la Buzău şi rămâne lider în Liga 1

Echipa deveană a jucat în deplasare partida programată în cadrul etapei a XV-a din Liga întâi la futsal, pe terenul...

Investiţii serioase, în 2019, în bazele sportive din judeţul Hunedoara

Ministrul Tineretului şi Sportului a făcut la finalul săptămânii trecute o vizită în judeţul Hunedoara, la invitaţia senatorului PSD Viorel...

Anunt Finante

Închide