Sport

Junioarele, start perfect la Europene

Ciprian Marinuţ

Echipa de gimnastică junioare a României s-a descurcat excelent în concursul de calificări al Campionatelor Europene, care a avut loc ieri, ocupând locul întâi, după primele două subdiviziuni, cu un punctaj foarte bun, 164,700 puncte.

O singură ratare

Fără o experienţă competiţională foarte bogată, componentele echipei de junioare a României şi-au învins emoţiile în prima zi de concurs în impunătoarea National Indoor Arena din Birmingham.

Cu excepţia Dianei Rusu, care a ratat la paralele şi a fost notată doar cu 9.925, româncele au evoluat fără greşeli majore şi au obţinut punctaje foarte bune. Aparatul forte al româncelor a fost solul, unde Diana Bulimar (14.425), Larisa Iordache (14.775) şi Beatrice Mărgărit (14.075) au obţinut note peste 14, considerate foarte mari la junioare. Punctaje bune au obţinut gimnastele antrenate de Gheorghe Orban şi Cristina Micu şi la sărituri şi bârnă, mai slab prezentându-se doar la paralele.

Lidere la echipe

Cu o astfel de prestaţie sigură şi valoroasă, echipa României a totalizat 164.700 puncte, fiind prima în clasament, după primele două subdiviziuni, dintre cele cinci. Locul secund era ocupat, după două subdiviziuni, de Marea Britanie, cu 156.325 puncte. Celelalte echipe pretendente la podium, Rusia, Italia şi Franţa au evoluat aseară, târziu, în subdiviziunile patru şi cinci, însă indiferent de rezultate, România e sigură de calificarea în finala pe echipe. „Dacă fetele noastre nu ratează în finală, vom avea în mod sigur o medalie. Sportivele visează la aur, însă important e să ne menţinem pe podium”, a declarat Gheorghe Orban, antrenorul coordonator al lotului de junioare al României. Larisa Iordache (55.550 puncte) şi Diana Bulimar (55.525 puncte) erau lidere şi la individual compus, după primele două subdiviziuni. Primele 14 clasate în concursul individual compus pentru junioare vor obţine calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Singapore, din august 2010.

Probleme medicale la senioare

Echipa feminină de gimnastică senioare a României va debuta azi la Europene. Principala grijă a antrenorului coordonator Nicolae Forminte este legată de starea de sănătate a liderei Ana Porgras. Medaliata cu bronz mondial la paralele acuză o durere la glezna stângă şi are răni sângerânde la palme, situaţie ce o scoate aproape total din concursul de la paralele, unde era între favoritele la medalie. Celelalte componente ale echipei, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu (ultimele trei de la CNS CSS Cetate Deva), speră să apere ele medalia de aur a României.

Mâine, va avea loc concursul individual-compus la junioare, sâmbătă, 1 mai, se va disputa finala pe echipe la senioare, iar în 2 mai, ultima zi de competiţie, se vor derula finalele pe aparate, la junioare şi senioare.

Loturile României la C.E. de la Birmingham

Senioare: Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu (ultimele trei de la CNS Cetate Deva).

Junioare: Diana Bulimar, Larisa Iordache, Dorina Rusu, Beatrice Mărgărit (ambele Cetate Deva), Mădălina Neagu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura