Jumătate din banii de la bugetul Hunedoarei, destinaţi investiţiilor

21 ianuarie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate

Natalia Bumbac

Aproape jumătate din banii de la bugetul local al municipiului Hunedoara pe 2018, estimat la peste 152 de milioane de lei, vor fi destinaţi investiţiilor.
La această sumă se vor adăuga noi fonduri, în valoare totală de circa 90 de milioane de lei, prin proiectele cu finanţare europeană şi guvernamentală care vor fi accesate în cursul anului. Proiectul privind bugetul local al Hunedoarei a fost pus în dezbatere publică şi poate fi consultat pe site-ul Primăriei municipiului sau la sediul instituţiei.
Depăşeşte cu 30 de milioane bugetul Devei
Proiectul de buget al municipiului Hunedoara pe acest an înregistrează, totodată, o serie de premiere. Potrivit declaraţiei primarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto), acesta depăşeşte pentru prima dată valoarea bugetului municipiului Deva şi, nu în ultimul rând, este cel mai mare buget din ultimii 20 de ani al municipiului de pe Cerna.
„Bugetul total pe anul acesta este de 152.640.860 de lei. Din aceşti bani, aproape 76 de milioane vor fi banii pentru investiţii. Anul trecut am avut 43 de milioane la acest capitol. De ce am reuşit să avem cel mai mare buget din ultimii 20 de ani? Pentru că am accesat şi am reuşit să atragem fonduri pe PNDL 2 şi prin proiecte cu finanţare europeană. Evident că aceste venituri vor creşte pe investiţii, deoarece urmează să semnăm noi contracte de finanţare. Cred că este pentru prima dată când depăşim bugetul Devei, municipiul Hunedoara are cu 30 de milioane de lei mai mult pe 2018”, a explicat primarul Dan Bobouţanu.
Printre proiectele aflate în procedură de prefinanţare din fonduri europene se numără reabilitarea energetică a clădirii spitalului, a patru corpuri de clădire ale Colegiului Tehnic „Matei Corvin” şi a sediului primăriei. La proiectele enumerate se adaugă şi cel admis pentru finanţare, tot din fonduri europene, privind Strategia de Dezvoltare Locală. În plus, pe lista de aşteptare a PNDL2 se află proiectul de construire a unei creşe noi. Edilul şef Dan Bobouţanu a mai precizat că în 2018 se va lucra pe banii obţinuţi din proiectele gândite, scrise, depuse şi declarate eligibile în cursul anului 2017, municipiul Hunedoara având nevoie de finanţări consistente pentru a recupera decalajele de dezvoltare faţă de alte oraşe din judeţ sau din regiune.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Bibi spune:

    Bravo Bobo!si statuia e investitie?

  2. Alin spune:

    Sa va vedem domnule primar …. sa vedem cum îi împărțiți. …poate va raman cativa bani si pt parcarile de la blocul 47B in micro 5 ca ne-am saturat de vorbe

  3. Man Daniela spune:

    Oare in ce secol se va asfalta strada Buituri din Ceangai,ca noi suntem in secolul xx| si nu avem asfalt, deși taxe si impozite plătim si cred ca avem si noi drepturi ca suntem cetățeni europeni

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Foşti mari jucători la comemorarea lui Mişa Klein

În data 2 februarie, când se împlinesc 25 de ani de la dispariţia lui Michael Klein, o parte din crema...

Entuziasm şi probleme la Jiul Petroşani

La primul antrenament din acest an al echipei de fotbal Jiul Petroşani, sub comanda antrenorilor Horaţiu Popa şi George Viţian,...

Cupa „Masibo” la ediţia a IX-a

Pe data de 17 februarie, în comuna Baru, va avea loc cea de a IX-a ediţie a Cupei “Masibo” la...

Închide