Sport

Judoka de la Sport Club Municipal Deva, pe podium la Cupa Europeană

La Koper, în Slovenia, s-a desfășurat competiția internațională de judo U18 dotată cu Cupa Europeană. Sport Club Municipal (SCM) Deva a par­ticipat la aceste întreceri cu trei spor­tive: Lavinia Bălan, la categoria -48 kg, Orsolya Lajos, la categoria -63 kg și Dariana Tudorache, la categoria +70kg. Deveanca Dariana Tudorache a obținut locul trei și a cucerit medalia de bronz la această competiție.

Locul 5
O altă competiție importantă pentru sportivii deveni a fost organizată la Izvorani. Federația Română de Judo a or­ganizat întrecerile finalei Campiona­tului Național pe echipe pentru sportivi U18, la care cei de la S.C.M. Deva au participat cu două echipe la feminin și o echipă la masculin.
Echipa secundă a clubului devean, alcătuită din Lavinia Bălan (categoria -48kg), Alexia Birtu (categoria -52 kg), Carla Duma (-57kg), Orsolya Lajos (-63kg), Dariana Tudorache (+63kg ) și Flavia Vescan (-63kg), a reușit o bună performanță, cucerind o medalie de argint și titlul de vicecampioane națio­nale. Menționăm că echipa de băieți a clubului devean s-a clasat pe locul 5, iar echipa A -feminin de la SCM Deva a încheiat concursul tot pe locul 5.
În finala Campionatului Național de Ne-Waza (luptă la sol) pentru U18 cadeți individual, sportivii de la clubul devean au avut evoluții bune și au urcat pe podiumul de premiere. Astfel, Roxana Mărgărit s-a clasat pe locul se­cund la categoria +63kg unde a câștigat o medalie de argint, iar Robert Andrei Vlad și-a trecut în palmares o medalie de bronz la categoria -55kg.
Medalii de bronz au cucerit la finalele de Ne Waza și sportivele Dariana Tudorache, la categoria +63kg și Diana Banu, la categoria +63kg.
Sportivii de la SCM sunt pregătiți de profesorii și antrenori Mugurel Ciușcă, Ramona Enache, Doru Bucătaru, Sebastian Rus, Adrian Hărăstășan, Gabriel Vasiliu, sprijiniți de kineto­te­rapeut Răzvan Marcu.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura