Judo. Toate competiţiile mondiale din 2020 au fost anulate

Federaţia Internaţională de Judo (IJF) nu va mai organiza alte evenimente din cadrul World Judo Tour în 2020 din cauza pro­ble­melor legate de coronavirus.
Comitetul Executiv al IJF a luat această de­cizie, la mai puţin de o lună după re­venirea cu succes a sportivilor la competiţii odată cu Grand Slam-ul Ungariei 2020, des­făşurat la finalul lunii octombrie.
Preşedintele IJF, Marius Vizer (foto), a sub­li­niat că decizia a fost luată pe fondul înrău­tă­ţirii situaţiei Covid-19, tot mai multe ţări fiind nevoite să ia măsuri drastice, in­clu­siv carantinarea mai multor oraşe impor­tante.
„Este o decizie grea, cea pe care am luat-o, mai ales după un eveniment atât de reu­şit, precum Grand Slam-ul Ungariei”, a spus Ma­rius Vizer. „Din păcate, putem vedea că majo­ritatea ţărilor lumii se luptă din greu pentru a preveni răspândirea pandemiei, iar siguranţa Familiei Judo-ului este pe primul loc.”
World Judo Tour a fost iniţial suspendat în martie 2020 din cauza pandemiei corona­virusului şi a fost reluat luna trecută, cu peste 400 de concurenţi din 61 de ţări care au participat la Grand Slam-ul Ungariei în perioada 23-25 octombrie, dar acum IJF şi-a îndreptat atenţia asupra evenimentului de deschidere din 2021, care este Qatar Mas­ters, care urmează să aibă loc în perioada 11-13 ianuarie în Qatar.
„Încă o dată, trebuie să fim rezistenţi şi să respectăm eforturile guvernelor pentru a păstra siguranţa populaţiei globale”, a adăugat Vizer. „Echipa IJF se va concentra acum pe organizarea Qatar Masters în ianuarie şi sperăm că vom putea reuni comunitatea internaţională de judo din Doha, pentru a marca un nou început la competiţiile de judo în 2021, cu cei mai buni sportivi din lume concurând pentru calificarea la Olimpiadă”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare