Judo. Toate competiţiile mondiale din 2020 au fost anulate

17 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Judo (IJF) nu va mai organiza alte evenimente din cadrul World Judo Tour în 2020 din cauza pro­ble­melor legate de coronavirus.
Comitetul Executiv al IJF a luat această de­cizie, la mai puţin de o lună după re­venirea cu succes a sportivilor la competiţii odată cu Grand Slam-ul Ungariei 2020, des­făşurat la finalul lunii octombrie.
Preşedintele IJF, Marius Vizer (foto), a sub­li­niat că decizia a fost luată pe fondul înrău­tă­ţirii situaţiei Covid-19, tot mai multe ţări fiind nevoite să ia măsuri drastice, in­clu­siv carantinarea mai multor oraşe impor­tante.
„Este o decizie grea, cea pe care am luat-o, mai ales după un eveniment atât de reu­şit, precum Grand Slam-ul Ungariei”, a spus Ma­rius Vizer. „Din păcate, putem vedea că majo­ritatea ţărilor lumii se luptă din greu pentru a preveni răspândirea pandemiei, iar siguranţa Familiei Judo-ului este pe primul loc.”
World Judo Tour a fost iniţial suspendat în martie 2020 din cauza pandemiei corona­virusului şi a fost reluat luna trecută, cu peste 400 de concurenţi din 61 de ţări care au participat la Grand Slam-ul Ungariei în perioada 23-25 octombrie, dar acum IJF şi-a îndreptat atenţia asupra evenimentului de deschidere din 2021, care este Qatar Mas­ters, care urmează să aibă loc în perioada 11-13 ianuarie în Qatar.
„Încă o dată, trebuie să fim rezistenţi şi să respectăm eforturile guvernelor pentru a păstra siguranţa populaţiei globale”, a adăugat Vizer. „Echipa IJF se va concentra acum pe organizarea Qatar Masters în ianuarie şi sperăm că vom putea reuni comunitatea internaţională de judo din Doha, pentru a marca un nou început la competiţiile de judo în 2021, cu cei mai buni sportivi din lume concurând pentru calificarea la Olimpiadă”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Norvegia renunţă la organizarea Campionatului European de handbal feminin

Norvegia s-a retras din organizarea în aso­ciere cu Danemarca a Campionatului Euro­pean 2020 de handbal feminin, cu 15 zile zile...

Medalii pentru judoka din Deva

Circa 150 de tineri sportivi reprezentând 32 de cluburi şi asociaţii sportive din tară, practicanţi ai judo-ului de performanţă, au...

Fotbal România- Irlanda de Nord, meci din Liga Naţiunilor

Partida echipei naţionale de fotbal a României cu Irlanda de Nord, programată astăzi, miercuri, la Belfast, în Liga Naţiu­nilor, va...

Închide