Alte module pentru triaj la spitalele din judeţ

Prefectura Hunedoara informează că a ajuns în judeţ încă un transport cu o parte din construcţiile uşoare din elemente modulare, necesare înlocuirii actualelor corturi de triaj medical de la spitale.
Acestea sunt trimise de Guvernul României în urma solicitării Comitetului Judeţean pen­tru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, condus de prefectul judeţului, Călin Marian. În urmă cu 5 zile un prim transport a ajuns la spitalele din Hunedoara şi Brad, iar ieri dimineaţă be­ne­ficiare au fost spitalele din Petroşani şi Lupeni. Urmează ca în următoarele zile, un alt transport de construcţii modulare medicale să fie trimis către unităţile sanitare din Orăş­tie, Haţeg şi Geoagiu. Acestea au fost repar­tizate de la Administraţia Naţională a Rezer­velor de Stat şi Probleme Speciale, cu spri­ji­nul Secretarului de Stat în Ministerul Lucră­rilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Vetuţa Stănescu.
Pe de altă parte, incidenţa în ceea ce pri­veşte îmbolnăvirile cu Covid este de 3,02 la mia de locuitori în judeţ. Avem înregistraţi aproa­pe 3.000 de bolnavi Covid, 354 de per­soane internate din cauza acestei boli şi 1.160 aflate în izolare. Sunt 307 localităţi cu incidenţa sub 1,5 la 1000 de locuitori, 39 cu incidenţa între 1,5 – 3 la mia de locuitori şi 128 cu incidenţa mai mare de 3 la 1000 de lo­cuitori. În ultimele 14 zile au fost testaţi pes­te 8.000 de hunedoreni. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare